BIST 9.002
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,84
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Apple iOS 8'i tanıttı

Apple, Apple Store'un açılışından beri çıkan en büyük sürüm olan iOS 8'i tanıttı.

Abone ol

Daha basit, daha hızlı ve sezgisel bir kullanıcı deneyimi sunan iOS 8’deki iCloud Photo Library ile fotoğraflarınızın ve videolarınızın keyfini tüm aygıtlarınızda daha kolay yaşayabilir, Mesajlar uygulamasının yeni özellikleri sayesinde bir dokunuşla kolayca ses, video ya da fotoğraf paylaşabilir ve tamamen yeni Health uygulamasıyla genel sağlık ve zindelik verilerinize tek bir yerden ulaşabilirsiniz.

iOS 8 ayrıca Apple’ın QuickType klavyesi için tahminli yazım, aynı çatı altında satın aldıklarınızı, fotoğrafları ve takvimleri paylaşmanın en kolay yolu olan Family Sharing, dosyalarınızı saklayıp istediğiniz yerden ulaşabilmenizi sağlayan iCloud Drive özelliklerini de içeriyor.

“iOS 8’de iCloud Photo Library, yeni bir Mesajlar uygulaması, QuickType klavye ve yepyeni bir Health uygulaması gibi aygıtınızı daha basit, hızlı ve sezgisel bir şekilde kullanmanızı sağlayan inanılmaz yeni özellikler bulunuyor,” diyen Apple Yazılım Mühendisliği Departmanı Kıdemli Başkan Yardımcısı Craig Federighi şöyle ekliyor: “Aynı zamanda aygıtlarınızdan sağlığınızı ve evinizi yönetmeyi entegre, basit ve güvenli bir hale getirmek için geliştiricilere de harika yeni araçlar sunuyoruz.”

iOS 8’deki Fotoğraflar uygulaması ve iCloud Photo Library tüm fotoğraflarınıza ve videolarınıza istediğiniz zaman , istediğiniz yerden erişebilmenizi sağlıyor. Fotoğraflarınızı kolayca bulabilir ve tüm uyumlu aygıtlarınızda tutarlı bir şekilde düzenleyebilirsiniz. Fotoğraflar uygulamasında ufuk çizgilerini otomatik olarak düzeltebilir, akıllı düzenleme araçlarıyla çabucak ışık ve renk ayarı yapabilir ya da daha ince bir ayar için bireysel araçlara ulaşabilirsiniz. iCloud Photo Library ile yaptığınız tüm değişiklikler ve uyguladığınız tüm efektler otomatik olarak tüm aygıtlarınızda güncellenir.

Mesajlar uygulamasındaki sohbetler, tek bir kaydırmayla iletişim kurulabildiğinden şimdi daha da etkileyici. Tap to Talk ile sesinizi paylaşabilirsiniz ve Mesajlar uygulamasında video ve fotoğraf paylaşmak için de aynı kolay hareketi kullanabilirsiniz. Grup mesajlaşma özelliği şimdi kişi ekleyip çıkarabilmenizi, bir sohbetten ayrılmanızı ve rahatsız edilmeme seçeneğini sunuyor. Kullanıcılar bir sohbette paylaşılan tüm fotoğraf ve videolara kolayca göz atabilir ve aynı anda birden fazla fotoğraf ya da video paylaşabilirler. Mesajlar’da güncel konumunuzu bir saat, bir gün ya da daha uzun bir süre için paylaşmayı seçebilirsiniz.

Yeni Health uygulaması çeşitli sağlık uygulamalarınızdan ve spor aygıtlarınızdan seçtiğiniz bilgileri toplayarak size tek bir yerden net ve güncel bir özet sunar. iOS 8, geliştiricilerin birbirleriyle iletişim kurabilen sağlık ve spor uygulamaları tasarlayabilmesini sağlar. İzin vermeniz halinde her uygulama sağlığınızı ve zindeliğinizi yönetmeniz için size daha kapsamlı bir yol sunmak için diğer uygulamalardan aldığı belirli bilgileri kullanabilir. Örneğin NikeFuel kullanan Nike+ uygulamaları özel bir kullanıcı profili oluşturmak ve atletik performansı geliştirmek için uyku ve beslenme gibi başka temel HealthKit ölçümlerini toplayabilecek.

Apple’ın QuickType klavyesindeki yeni yazım tahmini özelliği, alıcının kim olduğu ve hangi uygulamada yazdığınız gibi bağlam bilgilerini de hesaba katarak daha akıllı ve kişiselleştirilmiş bir yazım deneyimi sunar. QuickType iletişim kurma biçiminizi anlayarak kullanmayı sevdiğiniz cümleleri size önerir. Böylece birkaç dokunuşla uzun cümleler yazabilirsiniz. Klavyenin öğrendikleri aygıtınızda şifrelenir ve asla buluta gönderilmez.

iOS 8, aynı ev içinde satın alınan ürünlerin, fotoğrafların ve takvimlerin paylaşılmasını her zamandan daha da kolay kılan Family Sharing özelliğini sunuyor. Aile üyeleri birbirlerinin iTunes, iBooks ya da App Store’dan satın aldıklarını inceleyebilir ve indirebilir. Altı kişiye kadar aile üyesi kendi Apple ID’leriyle katılabilir. Aileler çocuklar için satın almalarda ebeveyn izni gerektiren Ask to Buy özelliğini içeren Apple ID’leri oluşturabilir. Family Sharing ortak bir fotoğraf akışı ve takvim oluşturarak ve aile üyelerinin ve aygıtlarının yerini görme olanağı sunarak herkesin otomatik olarak bağlantıda kalmasını sağlar.

iCloud Drive ile her türden belge güvenli bir şekilde depolanabilir, tüm aygıtlarınızdan erişilebilir ve düzenlenebilir. Aygıtlarınızdan biriyle bir değişiklik yaptığınızda belgelerinizin en güncel sürümüne bir iOS aygıtı, Mac, Windows PC ya da www.icloud.com aracılığıyla istediğiniz yerden erişebilirsiniz. iCloud Drive, sorunsuz bir erişim ve birçok uygulamayla aynı dosya üzerinde çalışabilme özelliği sağlayarak uygulamalar arasındaki işbirliğinin çıtasını yükseltiyor.

Şirketler için, iOS 8 daha mobil bir işgücüne yönelik yeni IT modelini temel alarak kullanıcıların aygıtlarıyla ilgili yapılandırma, yönetim ve sınırlandırmalar hakkında bilgilendirilme biçimini geliştirir. iOS 8, temel yerleşik uygulamalar için genişletilmiş veri koruma düzeyi, ofis dışında olduğunuzu belirten bir mesaj ayarlama, toplantı planlarken iş arkadaşınızın uygunluk durumunu görme, Mail uygulamasında yapılandırılabilir Thread Notifications desteği gibi gelişmiş güvenlik ve yönetim iyileştirmelerinin yanı sıra yeni üretkenlik özellikleri içerir.

Yeni iOS 8 özellikleri şunları içeriyor: • iOS 7’nin muhteşem arabirimi temel alınarak yapılan tasarım geliştirmeleriyle gelen etkileşimli bildirimler, önemli kişilere hızlı erişim, Mail uygulamasında gelen kutusu ve taslaklar arasında hızlı geçiş ve akıllı öneriler gibi özellikler
• Wikipedia makaleleri, haberler ve yakındaki yerlerden sonuçlar da dahil aygıtınızdakilerin ötesinde sonuçlar sunan gelişmiş Spotlight becerileri ve
• Bir aygıtta bir etkinliğe başlayıp başka bir aygıtta tamamlamak, Instant Hotspot, Mac ya da iPad’inizden aramalar yapabilme ve alabilme, SMS ve MMS mesajları gönderebilme gibi özelliklerle iPhone, iPad ve Mac arasında daha mükemmel bir devamlılık.

iOS Geliştirici Programı üyeleri, iOS 8 beta yazılımı ve yazılım geliştirme kitini (SDK) developer.apple.com adresinde bulabilirler. iOS 8 bu sonbaharda iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, 5. nesil iPod touch, iPad 2, Retina ekranlı iPad, iPad Air, iPad mini ve Retina ekranlı iPad mini için ücretsiz bir yazılım güncellemesi olarak indirilebilecek. iCloud Photo Library ve iCloud Drive ilk 5 GB’ı ücretsiz olmak üzere sizin iCloud belleğinizi kullanır. Özelliklerde değişiklik yapılabilir. Bazı özellikler her bölgede ya da her dilde bulunmayabilir.

Apple dünyanın en iyi kişisel bilgisayarları olan Mac'leri ve OS X, iLife, iWork ve profesyonel yazılımları tasarlar. Apple, iPod'ları ve iTunes çevrimiçi mağazasıyla dijital müzik devriminin lideridir. Apple çığır açan iPhone ve App Store ile cep telefonunu yeniden icat etmiştir ve iPad ile mobil ortam ve bilgi işlem cihazlarının geleceğini tanımlamaktadır.