BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'tan Merkez Bankası açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı.

Abone ol
Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan'ın faiz kararına tepki gösterdiği Merkez Bankası'nın bağımsızlığının esas olduğunu söyledi. Herhangi bir düzenlemenin söz konusu olmadığını ifade eden Arınç, "Müdahale etme niyetinde değiliz" ifadesini kullandı.
 
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra kameralar karşısına geçti.
 
Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Arınç, faiz kararı nedeniyle tepki çeken Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın Bakanlar Kurulu'nda yaptığı sunuma değindi.
 
Başçı'nın kapsamlı bir sunum yaptığını kaydeden Arınç, Merkez Bankası'nın bağımsız olduğunu ve çalışmalarına müdahale etme niyetinde olmadıklarını söyledi.
 
Arınç konuyla ilgili şunları söyledi:
 
"Başbakanımızın faizlerin indirilmesine yönelik talepleri yeni değil. Faiz konusu Merkez Bankası'nın görevlerinden sadece bir tanesi.
 
Biliyorsunuz AK Parti'nin kuruluşunda da hükümet beyannamesinde de ekonomik kurulumuzun ilk yaptığı çalışmalarda aldığı karara göre de Merkez Bankamızın bağımsızlığı esastır. Bu ilkeden bugüne kadar şaşmadık, bundan sonra da şaşmaya niyetimiz yok.
 
Türkiye büyüme trendini devam ettirecektir. Kurdaki ve faizdeki artışları bir şekilde indirmek gerekir. Merkez Bankası'nın bu konudaki çalışmalarına müdahale etmek niyetinde değiliz. Ama faizlerin düşmesi yatırım konusunda iş çevrelerini teşvik edecektir.
 
Merkez Bankası'yla ilgili herhangi bir düzenleme hazırlığında değiliz. Merkez Bankası Başkanı görevinin başındadır. Olumlu bir sunum yapmıştır. Bütün Bakanlar Kurulu üyesi arkadaşlarımız bu değerlendirmlere katılmıştır."