BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,80
ALTIN 2.443,41
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Apple App Store'daki 718 uygulamayı resmen sildi

Apple, Çin için flaş bir karar aldı. Tüm telefon modellerinde bulunan App Store uygulamasından tam 718 uygulamayı kaldırma kararı alan Apple'ın gerekçesi ortaya çıktı.

Abone ol

Apple'ın, son birkaç gün içinde Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki App Store'dan 718 uygulamayı kaldırdığı bildirildi. Telegraph'da yer alan habere göre  kaldırılan uygulamaların kullanıcıların izni olmadan kendi kendini güncellemesi en büyük sebepti.

Bu konuda çok hassas olan Apple yöneticileri 2017 başında, iOS uygulamalarını kendi kullanıcıların izni olmadan güncellememeleri konusunda uyarmıştı.

Popüler uygulamalar da yer alıyor
Yasaklanan uygulamalar arasında Sogou'nun arama motoru ve haritaları, çevrimiçi perakendeci Pinduodo ve araç paylaşım hizmeti Togo Car bulunuyor.

İlk değil...
Ağustos ayında Apple, yüzlerce kumar uygulamalarını uygulama mağazasından kaldırma kararı alarak sağlıklı ve güvenli bir ortam oluşturmaya çalışmıştı.

App Store gelirlerinin yaklaşık yüzde 40'ını Çin pazarı oluşturuyor. Yapılan analizlere göre Apple'ın bu şekilde devam etmesi halinde gelir düşüklüğü yaşanabileceği öngörülüyor.