BIST 10.704
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.503,21
HABER /  GÜNCEL

Apoya belalı komşular geliyor

İmralı Cezaevine gidecek hükümlülerin gidiş vakti yaklaştı. Öcalan'ın yanına gitmesi muhtemel isim listesi şöyle...

Abone ol

Adalet Bakanlığı en geç on gün içinde Öcalan'ın komşularının İmralı'ya gönderileceğini açıkladı. Sekiz ya da on hükümlü haftaya İmralı'da olacak.

İmralı'da yapılan yeni infaz kurumu inşaatının bitmesiyle birlikte Öcalan'ın 9 yıllık yalnızlığı da artık sona erecek. Mahkumlar suç işlemek amacıyla örgüt kurma yönetme ve kasten öldürme, uyuşturucu madde imal ve ticaretinde bulunma, devletin güvenliğine ve anayasal düzene karşı suçlardan hüküm giyenler arasından seçiliyor.

İmralı'ya gidecek isimler henüz belli olmadı. Ancak Bakanlıkta kurulan komisyon hükümlü belirleme çalışmalarına devam ediyor. 

ON GÜN SONRA YOLCULUK BAŞLIYOR

Hükümlüler on gün içinde aşamalı olarak İmralı'ya sevkedilecek ve diğer mahkumlar ayrı odalarda kalacak. Öcalan diğer mahkumlarla cezaevi yönetimi tarafından belirlenecek süre içinde ve havalandırma alanında görüşebilecek.

Öcalan'a komşu olacak isimler henüz netleşmedi ama Abdullah Öcalan'ın yalnızlıktan psikolojisinin bozulduğunun öne sürülmesi üzerine, PKK'lı mahkumlardan bugüne kadar yüzlercesinin, Abdullah Öcalan'ın yanına gönderilmesi için dilekçe verdiği iddia edilmişti. 

İşte şimdi gözler İmralı'ya gidecek olan isimlerde. Listede yer alabileceği konuşulan öyle isimler var ki duyanları şaşırtıyor. Üzerinde konuşulan listenin başındaki en çarpıcı isim ise Alaaddin Çakıcı...

O LİSTEDE KİMLER VAR?...
HABERİN DEVAMINDA


[PAGE]

İŞTE O LİSTEDEN İSİMLER

İddialara göre listenin başında Alaaddin Çakıcı var. Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak suçundan tutuklu bulunan Alaaddin Çakıcı'nın Türkiye'deki bir çok faali meşhul cinayetin azmettiricisi olduğu iddia ediliyor.



Çakıcı iddialara göre Öcalan'ın F tipi cezaevine nakledilmesi ve yanındaki odaya konulması yönünde 2006 yılında milletvekillerinden talepte bulundu.


[PAGE]

EL KAİDE YÖNETİCİSİ LOUAİ SAKKA

Bir diğer isim Terör Örgütü El Kaidenin yöneticisi Louai Sakka. Kaide'nin Türkiye yapılanması içinde faaliyet gösterdiği, İstanbul'da 15 ve 20 Kasım 2003'teki bombalı saldırılara karıştığı iddiasıyla İstanbul 10. Ağır Ceza mahkemesinde yargılanmış ve müebbet hapis cezasına çarptırılarak Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevine konulmuştu.



Sakka'nın burada kaldığı süre içinde cezaevi müdürü ile kavga ettiği iddiası ile bir davası daha vardı.

[PAGE]

Öcalan'a komşu olacağı konuşulan bir diğer isim ise yasadışı IBDA-C örgütü ele başı Salih İzzet Erdiş. Monotof kokteyli saldırılar kundaklama gibi risksiz ama sansasyonel eylemlerle suçlanıyor.



"Salih Mirzabeyoğlu" olarak tanınan Erdiş, savunmasında İBDA ile İBDA-C'nin ayrı olduğunu savunarak, " İBDA-C'nin benimle ilgisi yoktur. İBDA-C diye bir örgüt yoktur.Olsa dahi İBDA ile İBDA-C birbirinden ayrıdır" demişti.

[PAGE]

Öcalan'a komşu gidecek alternetifler arasında medyatik isimlerden biri daha var. Kendisini halife ilan eden İslami örgüt yöneticisi Metin Kaplan.



İmralı'ya gidebilecekler arasında ismi geçen bir başka kişi ise terör örgütü DHKP-C'nin elebaşı Ercan Kartal.