BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Apo mezarına Türk Bayrağı istedi

Türkiye bayrak yakma olayını konuştu, provokasyon ihtimalini soruşturdu. Kimi devleti aciz buldu kimi bölücülük olarak sundu. Merak edilenlerden biri de Apo'ydu.

Abone ol

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan, Türk bayrağına saygılı olduğunu ve mezarına ay-yıldızlı bayrak dikilmesini istediğini söyledi.

Öcalan, Nevruz kutlamalarında yaşanan olayları ‘provokasyon’ olarak değerlendirirken, geçtiğimiz ay ortaya koyduğu ‘konfederalizm’ düşüncesinin bir devlet değil demokrasi anlayışı olduğunu savundu. İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Öcalan, geçtiğimiz hafta içinde avukatlarıyla yaptığı görüşmede ilginç iddialarda bulundu.

Edinilen bilgilere göre Apo, “Kimse beni yanlış anlamasın. Üniter devlete (Türkiye) bir itirazım yok. Bayrağa saygılıyım. Bayrak olayları da provokasyondur. Konfederalizm anlayışım, devlet değildir. Zorla devlet verseniz de kabul etmem, karşı çıkarım. Mezarımda üç bayrak yan yana olabilir: Üniter bayrak (Türk bayrağı), AB bayrağı ve demokrasiyi sembolize eden konfederalizm bayrağı.” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 5 hafta aradan sonra avukatlarıyla görüşen Öcalan, Kuzey Irak’ta kurulacak muhtemel bir Kürt devletine sert eleştirilerde bulundu. Böyle bir girişimin, ‘ucuz işbirlikçi bir devlet’ olacağını belirten Öcalan, şu ifadeleri kullandı: “Ortadoğu’da bu devlet sonuçta despotik devlet karakterine bürünür. Onları muazzam teşhir edin. Bu devletleri kimin kurduğu belli. Bu devlet halkın kanını emecek, çünkü demokrasiyle alakaları yok. Şimdi kendilerini devlet başkanı ilan ediyorlar.”

Haber: Habib Güler
Kaynak: