BIST 10.083
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.441,27
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

APO ile görüşmeler ne zaman başladı?

tv8’de Erkan Tan’ın bugünkü konuğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik oldu. Gündemi değerlendiren Çelik önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

tv8’de Erkan Tan’ın bugünkü konuğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik oldu. Gündemi değerlendiren Çelik önemli açıklamalarda bulundu. Başlıklar özetle şöyle;

“Bizim muhatabımız parlamentodaki siyasi parti olan BDP idi!”

“Bizim muhatabımız siyaset kurumu olan BDP idi. Eğer üzerine düşeni, vatandaşın kendisine verdiği görevi yerine getiremiyorsanız o zaman muhatap olmaktan çıkıyorsunuz. Sayın Başbakan’ımızın son dönemlerdeki tepkisinin altında yatan neden BDP’nin bu sorumluluğu üstlenmemesidir. BDP eğer oy aldığı halkının temsilcisi olarak parlamentoda böyle bir duruş sergilese, muhatap alınabilecek argümanları sunabilse, çözüme dönelik adım atabilse, o iradeyi ortaya koyabilse aslında bunların parlamento bünyesinde konuşulup çözüme kavuşturulması mümkün. Ama BDP bu iradeyi ve cesareti ortaya koyamıyor. Siz çözüm konusunda da irade ortaya koymuyor. İnisiyatif alamıyorsanız sizinle iktidar olarak biz neyi konuşalım? Bana göre bu oy aldıkları vatandaşa yaptıkları en büyük yanlıştır. Umarım yangını söndürme konusunda bir gayretlerinde samimi olurlar.”

Abdullah Öcalan ile görüşmeler yakalandığı günden beri yapılıyordu zaten. Bizim farkımız şu. Biz görüşmeleri şeffaf bir şekilde yapıyoruz. Halkımıza bu konuda bilgi veriyoruz.

Çelik, Hakan Fidan hakkında yeni bir hukuki süreç başlatma çabasının ‘Hükümet ve cemaat kavga mı ediyor?’ şeklinde yorumlanması hakkında da açıklamada bulundu.

“Cemaat ile tartışmamızı isteyenler olabilir ama biz buna fırsat vermeyiz!”

“Bu konunun abartıldığını düşünüyorum. Hükümetin görev alanı belli, sivil toplum örgütlerinin görev alanı belli. Bu meseleyi bir çatışma olarak takdim etmeyi ben doğru bulmuyorum. Biz aynı alanda, aynı platformda değiliz ki nasıl tartışma olacak? Siyaset kurumu ayrı bir şey, hizmet kurumları ayrı bir şey. Sivil toplum örgütleri bizim rakibimiz değil. Onların alanı ile siyasetin alanı çok farklı. Bu meseleleri bir tartışma konusuna çevirmek isteyenler olabilir ama biz buna fırsat vermeyiz.”