BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,82
ALTIN 2.475,10
HABER /  GÜNCEL

AÖL ek sınav ücreti hangi bankalara yatacak kaç para?

AÖL ek sınav başvurusu yapma işlemleri başladı, 2018 AÖL ek sınav başvurusu yapmak için adayların son günü 18 Eylül 2018 olacak. AÖL ek sınav başvuru ücreti ise 30 lira olacak. AÖL başvuru ücretleri Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'a yatırılacak. 32 ilde yapılacak AÖL ek sınavı ise 7-8 Ekim'de olacak.

Abone ol

AÖL'den mezun olamayan öğrenciler için ek sınav süreci başladı. AÖL'ün resmi internet sitesinden yapılan duyuru ile dönemi 8 ve üzeri olan AÖL öğrencileri için yapılacak ek sınava dair merak edilenler haberimizde. Peki, AÖL ek sınavları ne zaman? Ek sınav başvuruları ne zaman bitecek?

 AÖL ek sınav başvurusu yapmak için son gün 18 Eylül olacak. AÖL ek sınav başvuru ücreti ise 30 lira olarak belirlendi. AÖL ek sınav başvuru ücretleri ise Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'a yatırlacak.AÖL ek sınavı ise 6 Ekim 2018 ile 7 Ekim 2018 tarihlerinde Ankara, İstanbul ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 32 şehir merkezinde üç oturum halinde yapılacak. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ek sınav müracaatları başladı. Dönemi 8 ve üzeri olan AÖL öğrencileri için yapılacak ek sınavın, başvuru, sınav ve ders seçim tarihleri ile katılım ücreti de belli oldu. Bu gelişmenin ardından AÖL öğrencileri detayları öğrenmek adına araştırma yapmaya başladı. İşte, 2018 AÖL ek sınavları hakkında detaylar...

Eğitim hayatına AÖL'de devam eden, dönemi 8 ve üzeri olan Açık Öğretim Lisesi öğrencileri için ek sınav düzenlenecek. Öğrencilerin Ek Sınava girebilmesi için katılım ücretini anlaşmalı bankalara yatırdıktan sonra kayıt yenileme işlemi otomatik olarak yapılmayacağından dolayı MUTLAKA Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek, öğrencilik durumlarını Ek Sınav için aktif duruma getirmeleri ve ek listede bulunan sınav merkezlerinden birini seçmeleri gerekiyor. 

Dönemi 8 ve üzeri olan Açık Öğretim Lisesi öğrencileri için; Ek Sınav Tarihi: 06 Ekim 2018, Ek Sınav Başvuru Tarihleri: 11-18 Eylül 2018, Ek Sınav Ders Seçimi: 13 – 18 Eylül 2018, Katılım Bedeli: 30 TL olarak belirlendi.

EK SINAV YAPILACAK İL MERKEZLERİ