BIST 8.988
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.282,91
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a İş Bankası yanıtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İş Bankası hisseleriyle algili yaptığı açıklamalara yanıt verdi. Kılıçdaroğlu "İş Bankası'ndan para almıyoruz, ortağı da değiliz" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan dönüşü İş Bankası'ndaki CHP hisselerinin hazineye devredilmesi gerektiğini söylemişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan'a cevap verdi. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"SAYGI DUYULMASI GEREKİR"
"Sayın Erdoğan, CHP'nin İş Bankası'ndan para almadığını söylemesi güzel bir olay. Biz İş Bankası'nın ortağı değiliz. Sadece Atatürk'ün hisselerinin temsilcisiyiz. Oradaki kazanç Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu'na gidiyor. Daha önce Kenan Evren de aynı yolu denemişti. Atatürk'ün hisselerini hazineye devretmişlerdi.

İş Bankası hisseleri kimin? Atatürk'ün ortaklık parası kime gidiyor?

"VARLIK FONUNA MI DEVREDECEK"
Sonra biz dava açtık ve bu davayı kazandık. Bir dönemin dünya lideri olan Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyetine herkesin saygı duyması gerekmektedir. İş Bankası yönetimindeki arkadaşlar bankacılık işlerine karışmazlar, sadece Atatürk'ün hisselerini temsil ederler. Erdoğan neden böyle bir karar almaya çalışıyor anlamıyorum. Acaba onu da mı Varlık Fonu'na devredecek.

Varlık fonu nedir ne işe yarar üyeleri kimlerdir ve maaşları

HEDİYE UÇAK ELEŞTİRİSİ
Türkiye, bir şeyhten uçak hibe alacak kadar küçülmemeli. Hem diyorsun dünya lideriyim, hem de kalkıp Katar Şeyhi'nden hibe uçak alıyorsun. Devletin malıymış. Devletin malıysa bırak binsin vatandaş. Eğer onuru varsa o uçağı yarın sabah iade eder. Bu ülkenin sade bir vatandaşı olarak beni rahatsız ediyor. Ülke bu kadar sıkıntıdayken, bir bakıyorsunuz beyfendi kendisine ultra lüks uçak almış. Kim o Katar şeyhi kim? Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı gaz arayan şirketlerle ortak olan Katar şeyhi. Benim ağırıma gidiyor."

Erdoğan ne demişti?
Bir TV kanalı açmış açmamış çok önemli değil. Partili birinin televizyonu da olabilir. Bunlar önemli değil. Ama daha önemli bir suç var. Siyasi partiler banka kurabilir mi? Hayır, kuramaz. Ama şu anda CHP, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü suistimal ederek, onun Cebi Hümayunundan dediğim, İş Bankası hisselerinin yüzde 28’inin sahibi durumunda. Oradan para alamıyor ama yönetim kurulunda dört üyesi var. Bu dört üye ne iş yapar? Buna bir bakılması lazım. Ben diyorum, bir defa Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu tür bir varlığı herhangi bir siyasi partinin etiketi altına giremez. Girse girse Hazine’ye girer. Öyle mi? Vakıfbank’ta da Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ciddi bir hissesi var. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bu hissesini genel müdürlüğe aktarmak için gerekli talimatı verdik. Oradan gelecek gelir vakıf yatırımlarında kullanılsın. Zaten haram. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün haramla ne alakası olur? Olmaması lazım. Bunu Vakıf Katılım’a veya genel müdürlüğe vermesi lazım ki Vakıflar Genel Müdürlüğü bütün eserlerinde bu harcamaları yapsın. Bu çok çok ciddi bir imkan.”

İş Bankası'ndan hisse tartışmalarıyla ilgili flaş açıklama 

Erdoğan'ın İş Bankası hisseleri açıklamasına CHP'den ilk yanıt