BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.470,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Antep esnafını rahatlatan operasyon

Gaziantep'te, bazı işadamları ve esnafları tehdit ederek para isteyen örgüt polisin şok operasyonu ile çökertildi.

Abone ol

Gaziantep polisinin örgüt üyelerinin evlerinde yaptığı aramalarda, silahların yanı sıra tehdit için kullanılan topuzun bulunması dikkat çekti.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri bir gurup şüpheli şahsın Gaziantep'te özellikle zengin iş adamlarını ve esnafları hedef seçerek, borçları olduğunu, ellerinde senetlerinin bulunduğunu belirterek şahıslardan tehditle para aldıkları bilgisine ulaştı. Polisin yaptığı çalışmalarda örgüt üyesi olduğu iddia edilen şüpheliler takibe aldı. Uzun süren takibin ardından operasyon için düğmeye basan polis çok sayıda eve iş yerine baskın yaptı. Baskınlarda şüpheliler etkisiz hale getirilerek gözaltına alınırken, evler didik didik arandı.

Aramalarda, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet pompalı av tüfeği, 1 adet saldırı silahı olarak yapılmış topuz, 1 adet bıçak, 3 adet şarjör, 10 adet av tüfeği mermisi, 42 adet 9 mm çaplı mermi, 22 adet 7.65 mm çaplı mermi, 68 sayfa Tapu ve Kadastro Müdürlüğü ibareli boş tapu senedi ve çok sayıda senet ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler arasında daha çok filmlerde görülen topuz dikkat çekti. Yapılan incelemelerde örgüt üyelerinin bu aleti işadamı ve esnafları tehdit etmekte kullandıklarını tahmin ediliyor.

Olayla ilgili gözaltına alınan 9 kişi bu sabah emniyet müdürlüğünde alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde yağma, genel güvenliği kasten tehlikeye düşürmek, mala zarar verme ve silahla yaralama' suçlarından yargılanması bekleniyor.