BIST 10.654
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.428,06
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa'dan Uzakdoğu'ya selam!

Bursa'da çekilen 'Salam Ramadhan Turkey' adlı belgesel, Endonezya, Malezya ve Singapur'da yayınlanacak.

Abone ol

Büyükşehir Belediyesi'nin misafiri olarak Uzakdoğu'dan Bursa'ya gelen Monstrou Studio Pte. Ltd. TV Prodüksiyon ekibinin hazırlayacağı 'Salam Ramadhan Turkey' adlı belgesel, Endonezya, Malezya ve Singapur'da yayınlanacak.

Uzakdoğu'da yaşayan Müslümanlara Türkiye'de Ramazan ayının nasıl geçtiğini anlatarak tarihi ve kültürel tanıtımlar yapmak için Bursa'ya gelen prodüksiyon ekibi, hem tarihi bölgelerde çekim yaptı hem de Ramazan programlarını görüntüledi.

8 kişilik ekibin hazırlayacağı "Salam Ramadhan Turkey" adlı belgesel, Endonezya, Malezya ve Singapur'da Bursa'yı tanıtacak.

TARİHİ MEKANLARDA ÖZEL ÇEKİM

Ulucamii, surlar, türbeler, Kapalı Çarşı, Koza Han, Yeşil, Emir Sultan ve Yıldırım Külliyesi gibi mekanlarda çekimler yapan Monstrou Studio Pte. Ltd. TV prodüksiyon ekibi, akşamları da toplu iftarları ve Ramazan eğlencelerini görüntüledi.

Uzakdoğu ekibinin ilk durağı Büyükşehir Belediyesi aşevi ve ardından da Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Ramazan eğlenceleri oldu. Uzakdoğu ekibi, bazı evlere de konuk olarak Bursa'da ailelerin iftar geleneklerini belgesel haline getirdi.

ALTEPE'DEN ÖZEL DEMEÇ

Uzakdoğulu televizyoncular, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile görüşerek Ramazan ayı hakkındaki düşüncelerini öğrendi.

Televizyoncularla Balibey Han'da görüşen Altepe, Endonezya, Malezya ve Singapur'da yaşayan Müslümanlar'a selam gönderdi. Altepe, bu ülkelerle de kültürel alışverişi yoğunlaştırmak istediklerini sözlerine ekledi.

İSTANBUL'DA DA ÇEKİM YAPILACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın onayıyla Uzakdoğu'dan gelen ekip, Bursa'nın ardından İstanbul'a geçecek. Ekibin hazırlayacağı "Salam Ramadhan Turkey" adlı belgeselin Bursa ile ilgili bölümü, Ramazan ayının son haftası Singapur Suria Chanel'de yayımlanacak.