BIST 10.175
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.400,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Antalya yeni otobüslere kavuşuyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, basın mensupları ve vatandaşlarla birlikte yeni otobüsle şehir turu atacak.

Abone ol

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ihalesini yaptığı 40 yeni otobüs, 4 Eylül tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından halka ve basına tanıtılacak.

Tamamı Antalya’ya gelen otobüsler 4 Eylül Cumartesi günü Başkan Akaydın tarafından Antalyalılara ve basın mensuplarına tanıtılacak. Başkan Akaydın otobüslerin kamu hizmeti olarak ulaşımda yer alacağını belirterek, “Amacımız özel ulaşıma örnek olmak. Antalya halkına da son derece kaliteli bir toplu ulaşım hizmeti sunmaktır” dedi.

Otobüslerin bir bölümünün öncelikle turizm bölgeleri, havalimanı ve terminal bağlantılı hatlarda yolcu taşıyacağını belirten Başkan Akaydın, “Diğer araçlar da şehir içinde oluşturulacak ekspres hatlarda çalıştırılacak. Halkın seri bir şekilde bir yerden diğerine akışını sağlamak amacıyla, üç dört durakta bir durarak, konforlu serin ve her şeyden önce saatinde hizmet verecek. Otobüslerin sabah 06.00 dan gece 01.00’e kadar çalışması planlanıyor” diye konuştu.

ÇEVRECİ OTOBÜSLER

12 metre boyunda, 98 kişi kapasiteli otobüslerin Euro Dizel 4 kalitesinde yakıt kullandığı 40 bin btu’luk klimaya sahip olduğu belirtilirken, otomatik vitesli otobüslerin, engelli, yaşlı, hamilelerin rahat binebileceği ve yerleşebileceği şekilde tasarlandığı ifade edildi. Havaalanına sefer yapabilecek otobüslerin bagaj taşıma yeri, engelli rampası bulunduğu da belirtildi.