BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,42
HABER /  DÜNYA

Annesi tarafından balkondaki pusetine konan bebek donarak öldü

Rusya'nın doğusunda bulunan Habarovsk kentinde, birkaç dakikalığına temiz havada uyumasını isteyen anne bebeğini balkondaki pusetine koydu.

Abone ol

40 yaşındaki annenin, temiz havada uyuması için bir süreliğine balkondaki pusetine koyduğu 7 aylık bebeği, annesinin kendisini balkona koyduğunu unutunca hipotermi nedeniyle hayatını kaybetti.

Bebeğini -20 dereceyi bulan soğukta balkona koydu
Vahim olay, Rusya'nın doğusundaki Habarovsk kentinde meydana geldi. İddialara göre 40 yaşındaki anne, 7 aylık bebeğinin bir süre temiz havada uyumasını istedi. -20 dereceyi bulan soğuk havaya aldırış etmeden bebeği balkonda bulunan pusetine yerleştiren anne daha sonra içeri girdi.

Talihsiz bebeği balkonda unuttu
Anne bebeği balkonda unutunca, talihsiz bebek 5 saat boyunca -20 dereceyi bulan hava sıcaklığında balkonda kaldı. Rusya yerel basınında çıkan haberlerde, 40 yaşındaki annenin çocuğunu bir kaç dakikalığına balkona bıraktığı ancak bebeğini balkona koyduğunu unutunca çaresiz bebeğin dondurucu soğukluğa 5 saat boyunca maruz kaldığı yazıldı.

Ölüm nedeni 'hipotermi'
5 saat sonra bebeğini balkona koyduğunu hatırlayan anne çocuğu kucağına aldığında bebekte artık hiç bir yaşam belirtisi yoktu. Çocuğun ölüm nedeninin vücut ısınının normalin altına düşmesinin bir sonucu olan 'hipotermi' olduğu tespit edildi.

Bakanlıktan uyarı niteliğinde açıklama
Konuyla alakalı sosyal medya üzerinden uyarı niteliğinde açıklamada bulunan Rusya Sağlık Bakanlığı, "Çocuklarınızı gözetimsiz bırakmayın. Çocuğunuzun nerede ve kiminle olduğunu daima bilin. Özellikle kış aylarında kaybolan çocuklar hızlı bir şekilde soğuk havanın kurbanı olabilir" ifadelerini kullandı.