BIST 10.320
DOLAR 32,24
EURO 35,13
ALTIN 2.465,85
HABER /  GÜNCEL

Anneleri yıkan dedikodu

Sadece Kayseri değil tüm Türkiye bu söylentiyle çalkalandı. Anneler Günü ile ilglili dedikodu kulaktan kulağa yayıldı.

Abone ol

TC Vatandaşlık Numarası'nın son rakamı 4 ve 6 olanlara para yardımı yapılacağı söylentileri ortalığı karıştırdı. Sadece Kayseri değil Türkiye'nin dört bir yanı bu söylentiyle çalkalandı.

Belediyelerin ve kaymakamların santralleri kilitlendi. Kimileri valiliklere koştu. Sitemizi arayanlar haberin doğru olup olmadığını sordu. Gerçek kısa sürede anlaşıldı ve olayın fısıltı gazetesinin ürünü oldunu anlaşıldı.

Kayseri Valiliği Melikgazi İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların nerden çıktığı belli olmayan para yardımı söylentileri nedeniyle evrak almak için kendilerine müracaat ettikleri belirtildi.

Melikgazi İlçe Nüfus Müdürü Mehmet Bozkurt, "Ziraat Bankası'nın TC Kimlik Numarası'nın sonu 4'le biten bayanlara 400 TL, 6 ile biten bayanlara ise anneler gününde 600 TL para yardımı yapılacağı yönünde söylenti var. Bu söylenti nereden ve kim tarafından ortaya atıldı bilmiyoruz. Ancak vatandaşlar nüfus müdürlüklerine ve evrak almak için akın etmeye başladı. Yüzlerce kişi de telefonla arayarak bilgi almaya çalışıyor. Gelen vatandaşlara böyle bir yardımın olmadığını anlatmakta zorlanıyoruz. Vatandaşlar yardım varda biz vermek istemiyormuşuz gibi algılıyor. Zaman zaman vatandaşlarla nüfus müdürlüğü personeli arasında tartışmalar yaşanıyor. Telefon ederek bilgi almak isteyen ve para yardımı için evrak almaya gelen vatandaşların oluşturduğu gereksiz yoğunluk nedeniyle asli işlerimizi yapmakta zorlanıyoruz." dedi.

Bu iddianın yanı sıra yine bir derneğin Ziraat Bankası aracılığıyla okula giden kız çocuklarına yardım dağıtıldığı yönünde de söylenti olduğunu kaydeden Bozkurt, olmayan böyle bir yardımı almak isteyen özellikle bayanların nüfus müdürlüğüne gelerek kendilerine evrak verilmesini istediğini söyledi.

Odasına kadar gelen bir bayanın 'Çocuğuma Kardelen yardımı alacağım bana evrak verin' dediğini ifade eden Bozkurt, kendilerinin herhangi bir yardım için herhangi bir resmi evrak vermeye yetkili olmadıklarını açıkladı. Vatandaşların bu tür söylentilerin gerçekliğini araştırmadan hiçbir işlem yapmamalarını isteyen Bozkurt, art niyetli kişilerin insanları say duygularıyla oynamaya çalıştığını ve buna fırsat verilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

IĞDIR'DA KADINLAR BANKA BASTI

[PAGE]



Anneler Günü nedeniyle TC kimlik numarasının son rakamı 4 olan kadınlara 400 TL dağıtılacağı söylentilerine itibar eden bayanlar, Ziraat Bankası şubesine akın etti.

Iğdır şehir merkezinde iki günden beri kulaktan kulağa dolaşan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık numarasının sonu 4 rakamıyla biten kadınlara Anneler Günü nedeniyle 400 TL yardım dağıtılacağı söylentilerine inanan anneler sabahın erken saatlerinden itibaren Ziraat Bankası şubesinin önüne uzun kuyruklar oluşturdu. Yetkililerin 'Öyle bir şey yok' demelerine rağmen beklemeye devam edene kadınlar, bir süre sonra söylentinin asılsız olduğuna ikna olunca sessizce dağıldı.

Dedikoduyu çıkaranlara tepki gösteren bayanlar, "İnsanların gururları ile niye oynadılar? Sabahın erken saatlerinden beri bekliyoruz, ayıp." dedi.

Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı da söylentinin asılsız olduğunu vurgulayarak, valilik olarak gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlara gereken yardımı yaptıklarını dile getirdi.