BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

O pozisyon net penaltı!

Selçuk Ernst'i ceza sahasında düşürdü mü?. Hakemin devam kararı tartışılıyor. Tartışılan sadece bunlar değildi.

Abone ol

Eski hakemler maçın en krtik pozisyonunda anlaşamadı. Erman Toroğlu 'net penaltı' derken, Metin Tokat devam kararının doğru olduğunu savundu. Tokat ayrıca Fenerbahçe'nin attığı gollerin hatalı olduğunu ileri sürdü.

Alman futbolcu Ernst ile Selçuk Şahin'in Fenerbahçe ceza sahası içindeki mücadalesinde Beşiktaşlılar penaltı bekledi.

Beşiktaş'ın Alman futbolcusunun, Selçuk Şahin ile girdiği mücadelede yerde kalışını değerlendiren Toroğlu, hakem Yunus Yıldırım'ın net bir penaltıyı atladığını vurguladı.

NET PENALTI

Toroğlu pozisyon için şunları söyledi:

"Şimdi topu çekti, sağ ayağını basacak yer bulamıyor. Sağ ayağını bassa atsa kabul edeceğim. Takıldım bu pozisyona. Acaba üstüne mi bırakıyor yoksa kurtulamıyor mu?. Kurtulamıyor, kontrolsüz hareket. O zaman net penaltı."

DEVAM KARARI DOĞRU

Buna karşın Metin Tokat Toroğlu gibi düşünmedi. Tokat'a göre hakemin devam devam kararı doğru. Tokat pozisyon için, "Ceza alanı içinde Ernst-Selçuk mücadelesindeki devam kararı haklıydı" ifadesini kullandı.

Tokat'ın asıl çarpıcı sözleri Fenerbahçe'nin attığı gollerle ilgili olanıydı. Haberin devamında

[PAGE]

  

İlk gol faul, ikincisin de Ali Bilgin ofsaytta iddiası

Güiza, topu Semih’e pas olarak attı. Gökhan Zan topa Semih’ten daha hakimdi. Arkadan koşarak gelen Semih’in topa sahip olma niyeti yoktu. Omuz ve bacağı ile yandan kontrolsüz şekilde aşırı kuvvet kullanarak yaptığı şarj, Gökhan Zan’ın dengesini bozdu ve boşta kalan topu tekrar kazanan Güzia golü attı. Yunus Yıldırım’ın golü iptali gerekirdi. Gökhan Zan’a gösterdiği sarı kart doğruydu.

İkinci yarıda da tartışmalı pozisyonlar vardı. Semih’in attığı gol öncesi pası veren Ali Bilgin topu aldığında ofsayt olarak değerlendirilmeliydi. Yardımcı hakem Serkan Gençerler önündeki pozisyonu tespit edemedi.