BIST 10.246
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.395,32
HABER /  GÜNCEL

Anne ve babalar bu uyarıya kulak verin

Televizyona esir düşen ailelerde çocuklar, anne ve baba sevgisinden mahrum kalıyor. Uzmanından önemli uyarılar.

Abone ol

Ailede, günün 24 saatinden en az 1 saatinde, televizyon, telefon ve bilgisayarın kapatılarak çocukla ilgilenilmesi gerektiği belirtildi.

Antalya’nın Elmalı ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrenci ve velilerine LYS öncesi motivasyon semineri düzenlendi. Şifa Üniversitesi Psikolojik ve Rehberlik Uzmanı Dr. Fatih Kalkınç tarafından verilen seminere Elmalı Kaymakamı Mehmet Murat Çekmen, İlçe Müftüsü Veli Sağlam, banka müdürleri, şube müdürleri, Körfez Dershanesi Müdürü Muzaffer Ay, öğrenci ve öğrenci velileri katıldı.

Dr. Fatih Kalkınç, çocuğun eğitiminde anne ve babanın rolü, teknolojinin bilinçli kullanılması ve eşler arası ilişkileri anlattı. Ailede çocuk eğitiminin nasıl olması gerektiğini örneklerle açıklayan Kalkınç, babaların günün 24 saatinden en az 1 saatini çocuklara ayırmalarını istedi. "Her gün televizyon, telefon ve bilgisayarınızı bir saat kapatın, çocuklarınızla ilgilenin." diyen Kalkınç, "Çocuklarla psikolojik iletişim kurun, çocuklarınızın güzel özelliklerini övün. Anne babalar, lütfen güzellikleri görmeye çalışın. İnsanlar sevgi ve ilgiden hoşlanır. Aile, sağlıklı ve mutlu ise çocuklar da mutludur. Çocuklarının sağlıklı, mutlu ve başarılı olmasını isteyen anne ve babalar, eşlerinizi daha çok sevin; bu, çocuğa olumlu yansıyacaktır." dedi.

Yaklaşık 2,5 saat süren seminer sonunda, Elmalı Kaymakamı Mehmet Murat Çekmen, Fatih Kalkınç'a teşekkür ederek çiçek verdi. Kalkınç, daha sonra okuyucuları için kitaplarını imzaladı.