BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Anketler Brezilya diyor

Dünya Kupası'na katılan 13 ülkede 7835 kişiyle yapılan ankete katılanlar Brezilya'yı işaretledi.

Abone ol

Dünya Kupası'na katılan 13 ülkede 7835 kişiyle yapılan ankete katılanların % 42'si "Şampiyon Brezilya" dedi. Yıldız adayı ise % 49 ile Ronaldinho.

Ünlü araştırma şirketi Synovate'in, 2006 Dünya Kupası öncesinde yaptığı son araştırma, organizasyonun en büyük favorisinin son şampiyon Brezilya olduğunu ortaya çıkardı. Geniş bir oranda bayan izleyiciyi ekran başına çekeceği sonucunu doğuran araştırmaya göre, kupanın yıldızı ise Brezilyalı Ronaldinho olacak.

Synovate, bu araştırmayı Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanan Almanya, Fransa, İngiltere, Brezilya, Arjantin, İsveç, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Sırbistan&Karadağ, Ukrayna, Japonya, Güney Kore ve Avustralya'dan toplam 7835 kişiyle görüşerek gerçekleştirdi. Araştırmaya katılanların % 42'si Brezilya'yı favori gösterdi. Turnuvanın ev sahibi Almanya'yıfavori görenlerin oranı ise % 10... Brezilya, Arjantin, Fransa ve İngiltere'deki insanlar en çok kendi takımlarına şans verdi.

RONALDİNHO FARK ATTI

Almanya'da ise neredeyse her iki kişiden biri Brezilya'yı favori olarak işaret etti. Neredeyse % 50'lik bir oran turnuvanın yıldızının Brezilyalı Ronaldinho olacağını söyledi. Diğer oyuncular, Barcelonalı futbolcuyu oldukça geriden takip etti. Zidane ve Henry'nin yıldız olacağını düşünenlerin oranı ise sadece % 4... Öte yandan kupada görev yapacak 32 teknik direktörün 24'ü Brezilya'nın şampiyon olacağı fikrinde birleşti.