BIST 10.459
DOLAR 32,29
EURO 35,11
ALTIN 2.476,74
HABER /  GÜNCEL

PKKdan korkunç plan

PKK'nın Almanya'dan getirdiği bazı parçalar örgütün kanlı bir eylem türüne hazırlandığını gösteriyor.

Abone ol

MİT, Başbakanlık ve bakanlıkları PKK'nın maket uçakla bombalı eylemine karşı uyardı. Uyarıda PKK'nın 12 maket uçak ve helikopter temin ettiği bilgisi yer aldı.

Bölücü terör örgütü PKK'nın uzaktan kumandalı maket uçak veya helikopterle bombalı eylem yapmayı planladığını belirleyen Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), iki hafta önce Başbakanlık ve bazı bakanlıkları "kişiye özel" yazıyla uyardı. Bunun üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili önlemler artırılırken, büyük kentlerin havalimanlarında da ek önlemler alınmaya başlandı.

Hessen'den alınmış...

Edinilen bilgiye göre, MİT, bölücü terör örgütünün eylemlerde kullanmak için Almanya Hessen'den uzaktan kumandalı 12 maket uçak ve helikopter temin ettiğini saptadı. Ardından ilgili kurumlara gönderilen yazıda, PKK'nın radyo frekanslı eylem kitlerini yaz aylarında büyük kentlerle turistik tesislere yönelik eylemlerde kullanacağını bildirildi. Kitlerin 1.5 kilometre uzaklıktan yönlendirilebildiğine dikkat çeken MİT, maket uçak ve helikopterlerin boyunun yaklaşık bir metre olduğunu kaydetti.

Kontrol mesafesinin daha da uzatılmasını sağlayacak donanımın temin edilmesinin ardından eylem kitlerinin Türkiye'ye sokulacağını tespit eden MİT, olası eylemlerin patlayıcı yerleştirilmiş maket uçak veya helikopterlerin hedefe çarptırılarak gerçekleştirilmesinin planlandığını belirtti.
MİT, bu uyarısını Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri ve Ulaştırma bakanlıklarının yanı sıra, sık sık helikopter ve uçak kullanan Erdoğan'ın güvenliğinin sağlanması için Başbakanlık'a da gönderdi.

İstihbaratı değerlendiren güvenlik birimleri, İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ile Antalya havalimanlarının yanı sıra Erdoğan'ın gezilerinde kullanacağı diğer havalimanlarında da ek önlemler aldı. Ayrıca konuyla ilgili özel bir güvenlik toplantısının yapılacağı öğrenildi.  İstanbul'da 2004'te yapılan NATO zirvesi öncesinde kentte maket uçak ve araba satışları bir süre yasaklanmıştı.

Haber: Tolga Şardan
Kaynak: www.milliyet.com.tr