BIST 10.503
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.474,27
HABER /  GÜNCEL

Cinayetteki KİLİT TELEFON

Kızıltepe'de öldürülen Aksu'nun bir süre önce rahatsız edildiği için cep telefonunu sattığı ortaya çıktı.

Abone ol

DTP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sedat Yurttaş başkanlığındaki DTP heyeti, Mardin'in Kızıltepe ilçesi Yaşar köyünde 3 Haziran'da 7 yaşındaki kızı Rozerin Aksu ile otomatik silahlarla taranarak öldürülen Selahattin Aksu cinayeti için köyde ve Kızıltepe'de inceleme yaptı. DTP heyetinin başsağlığı dilediği baba Menduh Aksu, oğlu ve torununun ne devlet ne de PKK tarafından öldürüldüklerini söyleyemeyeceğini belirtti.

Yurttaş, Aksu'nun bir dönem baskı altında karanlık kişilerle işbirliği yaptığının ailesi tarafından da kabul edildiğini belirterek, "Bize göre olayı devlet içindeki karanlık çeteler işlemiştir" dedi.

Aksu'nun bir süre önce rahatsız edildiği için cep telefonunu sim kartı ile birlikte sattığını kaydeden Yurttaş, "Bu telefonun bulunması halinde önemli ipuçlarına ulaşılabilir" diye konuştu. Yurttaş, Aksu'nun DTP üyesi olmadığını belirtti. Yurttaş başkanlığındaki DTP heyeti önce Harmanlı köyünü ziyaret ederek Aksu ailesine başsağlığı diledi.

Menduh Aksu, oğlunu devletin öldürdüğü şeklinde bir beyanda bulunmadığını belirterek, "Benim oğlum geçmişte dağa çıktı. Sonra eve dönerek cezasını çekti. Oğlum daha sonra hep DEHAP'taydı, kim tarafından niçin öldürüldüğünü DEHAP daha iyi bilir. Bizim düşmanımız yok. Ben oğlum ve torunumu ne devletin ne de PKK'nın öldürdüğünü söyleyemem. Adalet, hukuk yok. Oğlum olay günü torunumu zorla götürmüş, torunum gitmek istememiş. Failleri ortaya çıkarmaya gücüm yok" şeklinde konuştu.