BIST 9.804
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.433,04
HABER /  GÜNCEL

Ankara'yı bombalayan pilot Müslim Macit'in itirafları

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı’nı bombalayan Üsteğmen Müslim Macit’in ifadeleri çok önemli. Hakan Karakuş'un eline sağlık dediği pilot Müslim Macit lisede örgütün kucağına düşmüş. Macit, 'darbeyi FETÖ'nün yaptığını' itirafıyla öne çıkıyor. O gece ise bakın kule ile neler konuşmuş.

Abone ol

ANKARA'da darbe gecesi havadan bombardıman yapan pilot üsteğmen Müslim Macit darbeyi FETÖ'nün yaptığını itiraf etmesi sebebiyle önemli bir isim. Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin, bugün köşesinden Macit’in telsiz konuşmaları ve siciline ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

Müslim Macit darbe gününde Akıncı üssünden 'Aslan 6' koduyla ve 93-0671 kuyruk numaralı F-16 uçağı ile havalandı. Üsten kalkan darbe görevli son F-16 uçuşuydu. Pilotun ateşlediği her biri 89 kg patlayıcı içeren 2 adet Amerikan yapımı MK-82 bombasının infilak etmesi sonucu o sırada darbeye direnmek üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin civarında toplanmış olan 15 sivil hayatını kaybetti. İşte Müslim Macit'in o gece kule ile arasında geçen görüşmenin telsiz kaydı;
Saat 06.15
ASLAN 6: Filo, Aslan 6
KULE: Aslan 6, filo, devam edin
ASLAN 6: İstenen vuruş noktaları tekrar eder misiniz
KULE: Yol kavşağı, cami önü
ASLAN 6: Bana verilen koordinatın mutabık mıyız
KULE: Mutabık

Saat 06.16
ASLAN 6: Hepsine tek tek atış gerçekleştireceğim
KULE: Mutabık, üç tane
ASLAN 6: Üç tane alındı
KULE: Üç tane alındı

Saat 06.19
ASLAN 6: Yol kavşağı ve cami önü tamamlandı, koordinatın batısında herhangi bir noktaya mı
KULE: Bir şey yoksa atmayın

06.20:
ASLAN 6: Söylenen iki hedef başarıyla vuruldu
KULE: Anlaşıldı, ellerinize sağlık

Bombaları atan pilota kuleden “Eline sağlık” diyerek takdirlerini bildiren darbeci subay, 141. Filo Komutanı olan, eski Hava Kuvvetleri Komutanı -tutuklu darbe sanığı- Orgeneral Akın Öztürk’ün damadı Hakan Karakuş’tu. F-16’yı kullanan pilot ise Akıncı’daki 142. Filo’dan Üsteğmen Müslim Macit. Daha 28 yaşında. Lise yıllarında FETÖ'nün kucağına düşmüş.

Müslim Macit’in önemli bir yönü, Akıncı Üssü davasının en önemli itirafçılarından biri olmasıdır. İfadesinde, “Ben bu esnada bizim yani hizmet hareketinin, cemaatin darbe yaptığımızı biliyordum” diye konuşuyor.