BIST 9.530
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.480,21
HABER /  GÜNCEL

Muhammed Dahlan'ın yeni terör timleri Türkiye'ye sızacak

Filistinli Muhammed Dahlan'ın Sinan yarımadasında kurduğu terör kamplarında yetiştirilen militanların Türkiye ve Katar'da eylem yapacağı iddia ediliyor.

Abone ol

Katar krizinde onun adı geçti, 15 temmuz darbe girişiminden doğrudan sorumlu gösteriliyor. İngiliz The Guardian gazetesinin eski editörü David Hearst ise Dahlan'ı, 15 Temmuz darbe girişiminde aracılıkla suçladı.

HER TAŞIN ALTINDAN ÇIKIYOR

Filistin lideri Mahmud Abbas'ın Arafat'ın şüpheli ölümünden sorumlu tuttuğu bir isim. Altı El Fetih üyesinin öldürülmesi ve yüklü miktarda paranın kaybolmasında da rol oynadı.

Filistinli muhalif lider Muhammed Dahlan'dan bahsediyoruz. Birleşik Arap Emirlikleri tarafından finanse edilen ve Nilesat uydusundan yayın yapan El Gad Televizyonu'nun sahibi.

Dahlan'ın adının karıştığı olaylar bununla sınırlı değil. Yeni iddia bizleri çok yakından ilgilendiriyor. Buna göre Dahlan'ın sporsorluğunda Sina yarımadasında DEAŞ adı altında terör eğitim merkezleri faaliyete geçirildi.

Tehlikeli gelişmeyi bugünkü yazısında ele alan Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, okurlara böyle duyuruyor.

BÖLGEYİ TERÖRE BOĞACAK

"(...)Aslında burada çok tehlikeli bir gelişmeden söz ediyoruz. DEAŞ içinde terör ve suikast timleri oluşturup bunların bir kısmını Türkiye’ye sevkeden Dahlan ve Muhammed bin Zaid’in bu kadarla yetinmediği, Sisi ile birlikte Sina’da özel bir terör eğitim kampı kurduğu, bütün bölgeyi etkileyecek örtülü operasyonlara başlayacağı, birçok ülkeyi hedef alacak bu saldırıların ana hedeflerinden birinin Türkiye olacağı açıkça ortada.

Bütün bunlar ne için yapılıyor, biliyor musunuz? Batılı ordular yeni ülkeler işgal etsin, Suriye sonrası birkaç ülkede daha iç savaş çıksın, Türkiye, S. Arabistan ve İran için yeni cepheler açılsın, “terörle savaş” söylemi ile birçok yeni şehir harabeye dönsün diye.

TEHLİKE ÇOK BÜYÜK İHANET ÇOK BÜYÜK

Bütün bunlar, çokuluslu saldırıları, savaşı İslam’ın, Müslümanların kalbine yerleştirmek için yapılıyor. Senaryo çok büyük, ihanet çok büyük, tehlike çok büyük."