BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankaralılar Çamlıdere'de buluşacak

Ankaralılar Buluşması'na Ankaralı Sanatçı Gülşen Kutlu ve TRT saz sanatçıların bir ekip program yapacaklar.

Abone ol

28 Haziran Pazar günü Çamlıdere'nin Aluçdağı Yaylasında yapılacak ANKARALILAR BULUŞMASI ile ilgili olarak hazırlıklar tamamlandı. Ankara'da ikamet edep de kendisini Ankaralı - Başkentli hisseden herkes için özel program hazırlandı. Yalnız Ankaralılar değil, yabancı diplomatlar ve sefaretlerde görev yapanlar bile davet edildi.


BELEDİYELER SEFERBER OLDU

Hiçbir ayrım yapmadan herkes işin bir ucundan tutuyor. Bu bağlamda Keçiören Belediyesi pankartlar, afişler ve davetiyeleri bastırırken, Etimesgut Belediyesi 10 bin kişiye yetecek kadar ekmek temin edecek. Ayrıca Gülşen Kutlu başta olmak üzere sanatlarını icra edecek ses ve saz sanatçılarının iyi bir program yapabilmeleri için tüm sorumluluğunu üstlendi. Her belediye organizasyonun yapılacağı mekana çadırlar kuracak, diğer yan hizmetler verecek. Bu arada bazı belediyeler çeşitli meyve ikramı ile etkinliğe katılacak.

ÇAMLIDERE BELEDİYESİ MİSAFİRLERİ AĞIRLACAYACAK


Ev sahibi konumundaki Çamlıdere Belediyesi misafirlerini Ankara döneri ile ağırlayacak. Şimdiden 900 kilo et siparişini vermiş durumda. Ayrıca yöresel özelliği olan bazlama ve Çamlıdere baklavası ile misafirlerini en iyi şekilde ağırlayacak. Bu arada Damızlık Süt İneği Yetiştiricileri Ankara Şube Başkanı Cengizhan Yorulmaz 10 bin kişiye yetecek şekilde ayran ikram ederken, Kar suyun Ankara sorumlusu Celalettin Uludağ (Çamlıdere'de yeterince su olmasına rağmen) binlerce damacan su ile şifa dağıtacak.

ANKARALI DERNEKLER FEDERASYONUNUN KURULUŞU İLAN EDİLECEK

Ankaralılar Meclisi Platformu bünyesinde kuruluş çalışmaları yapılan Ankaralılar Dernekler Federasyonunun kuruluş beyannamesi okunacak ve federasyonun kuruluş amacı kamuoyuna açıklanacak. İlk planda Ankara merkezli 7 dernek ve iki yöresel konumda dernekle resmi kuruluşu yapılan Ankara Dernekleri Federasyonunun kurucu üyeleri toplu halde halkın huzuruna çıkarılıp takdim edilecek.

Program öncesinde Ankara Kültürünü Yaşatma Derneği Seğmenleri ile Ankara Seğmenleri Derneği seğmenleri ortak bir gösteri sunacaklar. Ankara'nın ünlü saz üstadı Necmettin Palacı'nın önderliğinde kalabalık bir saz heyeti sahne alacaklar, Ankara ve Anadolu havalarından örnekler sunacaklar.

Bu arada Ankaralılar Meclisi Platformu yöneticileri görev bölümü yaparak başta Ankara merkez ve taşra belediye başkanları olmak üzere Başkent'in ileri gelen Ankaralı hemşerilerini davet etmek için adeta seferberlik ilan ettiler ve herkese birebir davetiye verildi, pankartlar ve afişler asıldı. Ankaralılar Buluşması ile ilgili olarak kamuoyuna bir açıklama yapan Ankaralılar Meclisi Platformu Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Akyol şunları söyledi:

“Gerek sosyal ve gerekse siyasi manada Ankaralıların kendi memleketlerinde adeta yetim muamelesi görmeye başladıklarına geçmiş zaman içinde şahit olduk. Hala Ankara nüfusunun % 65'ini teşkil eden Ankaralıların bazı çevrelerce samimi itibara alınmama gibi bir durum söz konusu olmaya başlamıştı. Kısa bir süre zarfında Ankaralılar derlenip toparlanarak inisiyatiflerini ortaya koydular ve çeşitli vesilelerle gereken mesajı verdiler.

Bundan böyle daha aktif olabilmek, birlik-beraberliği tesis etmek maksadı ile kurulan Ankaralılar Meclisi Platformu çalışmalarını zirve yaparak sürdürmektedir. Esas hedef; Ankara merkez ve ilçe- köy derneklerine kadar aynı çatı altında toplamak ve Ankara Dernekleri Federasyonunu kurmaktır ki bu da gerçekleşmiştir.

Ayrıca Ankara'da yaşayan ve kendini Ankaralı hisseden herkesi bağrımıza basmak, hoşgörü ortamı sağlamak ve Başkentli olmanın mutluluğunu birlikte yaşamak ve yaşatma düşüncesi birinci hedefimizdir. Bu manada bölücü değil, ayrımcı değil daima birleştirici-kucaklayıcı olacağız.

Ankara'da yaşayan herkesi 28 Haziran'da Aluçdağı Yaylasına davet ediyoruz. Burada bütün katılımcıları en iyi şekilde ağırlayacağız. Ancak şu gerçeği bu vesile iletmekte yarar görüyorum: “Aslında orada herkes ev sahibi konumunda olacak, herkes kendini kendi toprağında hissedecektir. Misafireten katılanları ise elbette bir başka özellik ve güzellikte ağırlayacağız.