BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,24
HABER /  GÜNCEL

Ankara‘dan Erivan‘a cevap!

Ankara, Erivan'ın 2009 protokollerini geri çekmesini 1915 olaylarının 100. yıldönümü arifesinde Türkiye’yi suçlamak için yeni bir gerekçe bulma çabası olarak değerlendirdi.

Abone ol

Türkiye ile Ermenistan arasında 2009’da imzalanan ve ilişkilerin “normalleşmesi” amacıyla tarihi bir sürecin başlangıcını ifade eden protokoller Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın talimatı üzerine, Ermenistan Parlamentosu’ndan çekildi.

Önceki gün alınan karara gerekçe olarak, “Türkiye’nin adım atmaması” gösterildi. Erivan'ın kararı Ankara tarafından tepkiyle karşılandı.

BAŞINDAN BERİ SAMİMİYETSİZ

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkiye'nin bölgesel normalleşme sürecine bağlılığını sürdüreceğini belirtti. Ermenistan'ın protokolleri geri çekmesini “yanlış ve talihsiz bir adım” olarak niteleyen Bilgiç, bu adımın 1915 olaylarının yüzüncü yıldönümüne giden süreçte Türkiye'yi suçlamak için yeni bir gerekçe oluşturma çabası olarak da değerlendirilebileceğini kaydetti. Bilgiç, Ermenistan'ın kararının, baştan beri tutarsız ve samimiyetsiz tutumunun bir göstergesi olduğunu ifade etti.