BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.309,06
HABER /  GÜNCEL

TBMM'de kavga: 4 milletvekili yaralı

TBMM Genel Kurulu'nda 'İç Güvenlik Paketi' olarak bilinen düzenlemelerin görüşültü kapalı oturumda çıkan kavgada dört milletvekili yaralandı.

Abone ol

Fotoğraf: Arşiv

TBMM Genel Kurulu'nda 'İç Güvenlik Paketi' düzenlemelerinin görüşüldüğü kapalı oturumda, AKP milletvekilleri ile muhalefet milletvekilleri arasında çıkan tartışmada dört milletvekili yaralandı.

Hurriyet.com.tr'nin haberine göre yaralanan milletvekilleri arasında CHP milletvekili Musa Çam ve HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü de var.

CHP Hatay milletvekili Mevlüt Dudu, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Aykut Erdoğdu, Mahmut Tanal ve Ertuğrul Kürkçü yaralı. AKP'li vekiller başkanlık divanındaki çekiç ile saldırdılar" dedi.

CHP Denizli milletvekili İlhan Cihaner de Twitter'dan "AKP lilerin saldırısı sonucu 4 milletvekil TBMM revirinde olmasına rağmen devam etmek istiyor AKP liler. Hem de kapalı oturumda. Söz bitti" mesajını paylaştı.

Ertuğrul Kürkçü'nün Twitter hesabında da "Ertuğrul Kürkçü AKP'li bir vekil tarafından başından aldığı darbeyle hafif yaralanmış, meclis revirinde müdahale edilmiş. Hastanede değil" dendi.

Hurriyet.com.tr'ye konuşan CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da, HDP'li kadınların kürsüye yürüdüğünü olayların, AKP'li kadın milletvekillerinin gruba müdahale etmeye çalışmasıyla çıktığını söyledi.

Melda Onur, kavgada Meclis'in tokmağınla milletvekillerini kovalayanların olduğunu ve bardakların havada uçuştuğunu ifade etti ve arada kalan HDP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel'in de elinden yaralandığını belirtti.