BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,93
ALTIN 2.505,40
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ankara'daki saldırıyla ilgili 14 gözaltı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ankara'daki bombalı saldırıyla ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Teröristin PYD bağlantılı olduğunu açıklayan Yılmaz, olayla ilgili her detayın araştırıldığını söyledi.

Abone ol

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ankara'daki terör saldırısı hakkında her türlü araştırmayı başlattıklarını söyledi. Saldırganın PYD bağlantılı Suriye vatandaşı Salih Neccar olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, saldırıyla ilgili 14 kişinin de gözaltına alındığını açıkladı.

Cevdet Yılmaz, TRT Haber kanalında katıldığı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Ankara'daki bombalı intihar saldırısıyla ilgili her türlü araştırmayı başlattıklarını söyleyen Bakan Yılmaz, saldırıyla ilgili 14 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Bakan Yılmaz şöyle konuştu;

"Salih Neccar isminde bir Suriye PYD bağlantılı vatandaş bir kişiden

bahsediyoruz, 14 gözaltı var. Bunlar belki daha da artacak, her türlü soruşturma ve inceleme yapılıyor. Ama bir taraftan da dediğiniz gibi bu hadiseyi daha geniş bir çerçevede anlamlandırmamız gerekiyor. Aksi takdirde terörün tuzağına düşmüş oluruz. Terörle Türkiye’nin doğrultusunu değiştiremeyeceklerini dosta düşmana göstermemiz lazım. Terörden kurtulmanın en önemli yollarından biri de bence budur" ifadesini kullandı.

"TERÖR YOLUMUZDAN ALIKOYAMACAK"

Terörün sadece iktidarın değil bütün toplumun ve siyasi görüşlerin sorunu olduğunun altını çizen Yılmaz, bu tür konularda herkesin birlik beraberlik içinde tavır sergilemesi gerektiğine işaret etti. Yılmaz, aksi takdirde terörün tuzağına düşüleceğini vurguladı.

HDP'NİN İMZA ATMAMASI

Yılmaz, AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisinin bu konuda ortak bildiri üzerinde anlaştığını, ancak HDP'nin Ankara'daki terör eylemini kınadığı halde bildiriye imza atmadığını söyledi. Bunu bir zaaf olarak gördüğünü dile getiren Yılmaz, HDP'nin terörle arasına net bir mesafe koymayı başaramadığına dikkati çekti.