BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ankara'daki HDP saldırısının zanlısı yakalandı

Parti Meclisi üyesi Ahmet Karataş, HDP Ankara İl Binası önünde düzenlenen bıçaklı saldırıda yaralandı. Zanlı yakalandı. HDP saldırı için "planlı ve örgütlü" derken; Başbakan Davutoğlu saldırıyı kınadı, kimseyi hedef göstermediklerini söyledi.

Abone ol

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi üyesi Ahmet Karataş, sabah saatlerinde partisinin Ankara İl Binası'nda uğradığı bıçaklı saldırıda ağır yaralandı.

Karataş, saldırının hemen ardından Ankara Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Boğazından ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçak darbesi alan Karataş'ın, sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, olay yerinde yaptığı açıklamada, Karataş'ın yedi bıçak darbesi aldığını söyledi.

Beştaş, "Şu anda il binamızın kapısından asansörden merdivenlere ve neredeyse odalara kadar ciddi kan izleri mevcut. Delillerin karartılmaması için kimse içeri alınmıyor" dedi.

HDP'nin Mithatpaşa Caddesi üzerindeki il binasına gelen polis, kamera kayıtlarını inceledi. Adının E.A. olduğu öğrenilen zanlı, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından öğle saatlerinde yakalandı.

Altındağ'da akrabasının evinde gözaltına alınan zanlı, ifade işlemleri için emniyete götürüldü.

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, akşam saatlerinde BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada, saldırıya ilişkin yeni bir gelişmenin olmadığını söyledi.

Zanlının sorgusuna ilişkin "henüz" bilgi de alamadıklarını ifade eden Kaplan, "Daha ortada savcılık dosyası yok. Savcı bugün olmayacaksa ne zaman olacak?" diye sordu.

'Planlı ve örgütlü'

HDP Merkez Yürütme Kurulu, saldırıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada partilerinin açıkça hedef haline geldiğini belirtti. Saldırının "planlı ve örgütlü olduğu" savunuldu ve "Açıkça partimiz hedef alınmıştır" denildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Başta hükümet yetkilileri ve bazı basın yayın organları ile kimi köşe yazarlarının günlerdir Eş Genel Başkanımızı ve partimizi, milletvekillerimizi, yöneticilerimizi hedef gösteren açıklama ve yayınları tüm uyarılarımıza rağmen kesintisiz ve sistemli bir biçimde sürdürüldü. Bu sabah gerçekleşen saldırı da tüm bu linç kampanyasının ve hedef gösterici yayınların ardından yaşandı" denildi.

HDP hükümeti ayrıca “sürdürdüğü linç kampanyasından vazgeçmeye” çağırdı.

Davutoğlu'ndan kınama

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise saldırıyı kınadı. Davutoğlu, Hiçbir zaman kimseyi hedef göstermediklerini belirtti.

Karataş’ı bıçakla yaralayan 1986 Ankara doğumlu zanlının yakalandığını ve suçunu itiraf ettiği söyleyen Davutoğlu, "Hiçbir gerekçeye dayanmadan Kobani'ye saldıran IŞİD’e destek vermekle suçlandık" dedi.