BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.439,86
HABER /  GÜNCEL

Kobani'de son durum Kürtler'e iyi haber

Kobani'de son dakika gelişmesi yaşandı, IŞİD elinde rehin olarak tuttuğu Kürtleri serbest bıraktı, işte Kobanide son durum ve son gelişme.

Abone ol

KOBANİ'den bu kez gelen son dakika haber Kürtleri sevindirdi, IŞİD Şubat ayından bu yana rehin tuttuğu 160 Kobanili Kürt’ten 50’sini serbest bıraktı işte Kobani'de son durum.

IŞİD tarafından kaçırılan 160 Kürt önce Halep’in Münbiç ilçesindeki zindana atılmış, sonra da Rakka kentine götürülmüştü.

IŞİD'in elindeki rehilerden 50'sini serbest bıraktı. Geride kalan 110 rehinenin akibeti konusunda herhangi bir bilgi ise verilmedi.

IŞİD, 19 Şubat’ta, Kobanili 160 kişiyi, 12 minibüsle Kürdistan Bölgesi sınırına doğru yol alırken, Rakka-Halep karayolunda zorla alıkoymuştu.

Sözkonusu kişilerin, iş bulmak amacıyla Kürdistan Bölgesi’ne gitmek istediği ortaya çıkmıştı.

PEŞMERGE'YE YENİ SİLAHLAR YOLA ÇIKTI


Öte yandan Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı tarafından Kobani’ye gönderilen ikinci silah ve askeri teçhizat konvoyu görüntülendi.

Peşmerge Bakanlığı yetkililerinden Tuğgeneral Karzan Şaklawayi, dün, Rojava’nın Kobani kentine silah ve askeri teçhizat ek paketi gönderildiğini belirtti.Karzan Şaklawayi, silahların Türkiye üzerinden karayoluyla IŞİD’e karşı savaşan Peşmerge Güçleri ve YPG savaşlılarına ulaştırılacağını ifade etti.

IŞİD İMHA EDİLDİ

ABD öncülüğündeki koalisyonun savaş uçakları, Kobani’ye giden bir IŞİD konvoyunu bombardımanla imha etti.

IŞİD saldırısı altındaki Rojava’nın Kobani bölgesinde YPG savaşçıları ile Peşmerge Güçleri ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) IŞİD’le savaşı devam ediyor.

Dün gece, Halep’in kuzeyindeki Münbiç ilçesinden Kobani’ye takviye için gelmekte olan bir IŞİD konvoyunun, savaş uçakları tarafından etkili bir şekilde bombalandığını bildirdi.

kobani-işid-konvoyu.jpgKobani’ye çok yaklaşan IŞİD konvoyuna, ağır silahlar kullanan Peşmerge Güçleri’nin de saldırı düzenlediği öğrenildi.

24 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜ

Havadan ve karadan yapılan saldırı sonucu 24 örgüt mensubu öldürülürken, çok sayıda örgüt mensubu da yaralandı.

YPG de, Peşmerge Güçleri’nin, Kobani çevresinde IŞİD hedeflerine ciddi zarar verdiğini duyurdu.

kobani-hava-saldirisi.jpg