BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.398,90
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da polisten gösteriye sert müdahale

Ankara'da uzun tutukluluk sürelerini protesto etmek amacıyla Meclis'e yürümek isteyen gruba polis biber gazı ve tazyikli su ile iki kez sert müdahalede bulundu. Yaralananlar var.

Abone ol

Ankara'da uzun tutukluluk sürelerini protesto etmek amacıyla Meclis'e yürümek isteyen bir gruba polis biber gazı ve tazyikli su ile iki kez sert müdahalede bulundu.

Çoğunlukla Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve İşçi Partisi (İP) üyelerinden oluşan gruba müdahale Akay-Tunus kavşaklarının birleştiği noktada yapıldı.

Polis, TOMA’lardan tazyikli su sıkarken yoğun gaz bombası kullandı. Gazdan etkilenen çevredeki çok sayıda kişi de baygınlık geçirdi. İki kişi ambulanslarla hastaneye kaldırılırken gözaltılar yaşandı.

CHP milletvekillerinin de destek verdiği eylemde Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan da yoğun gazdan etkilendi.

Polis aracından sıkılan tazyikli su ile havada uçarken çekilen fotoğrafı sosyal medyada hızla yayılan Ulusal Kanal muhabiri Hüsna Sarı da hastaneye kaldırılanlar arasındaydı.

Gazeteci Sarı'nın durumunun iyi olduğu ve taburcu edildiği bildiriliyor.

Uzun tutukluluğa karşı

Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılması ve tutukluk sürelerinin 5 yıla indirilmesine Ergenekon ve Balyoz tutuklularının dahil edilmeyeceği açıklamaları üzerine çoğunlukla TGB ve İP üyelerinden oluşan 2 bini aşkın kişi buna tepki göstermek için TSİ 12.00’de Güven Park’ta toplandı. “Yurtseverlere Özgürlük” sloganıyla bir araya gelen protestocular daha sonra Meclis’e yürüyüşe geçti.

Akay Caddesi ve Tunus Caddesi girişinde barikat kuran polis protestocuların Meclis’e yaklaşmasına izin vermedi. Grubun direnmesi ve Meclis’e yürümekte ısrar etmesi üzerine polis, biber gazıyla müdahalede bulundu. İlk müdahale yaklaşık 10 dakika sürdü. Ara sokaklara dağılan protestocular kısa bir süre sonra polis barikatı önünde yeniden toplandı.

Bir saate yakın burada “Hırsız var”, “Yurtseverler hapiste hırsızlar Meclis’te”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Sen anladın Tayyip”, “Hırsız Tayyip Erdoğan”, “Sık bakalım sık bakalım, biber gazı sık bakalım, kaskını çıkar, copunu bırak delikanlı kim bakalım” sloganları atan grup daha sonra Meclis Çankaya Kapısını’na yaklaşabilmek için yeniden barikatları zorladı. Polisin ikinci müdahalesi ise ilkine göre oldukça sert oldu.

İkinci müdahalenin ardından ara sokaklara dağılan göstericiler hızla toplanarak yeniden barikatların önün geldi.

İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, burada yaptığı açıklamada, polislere seslenerek “Sizden izin istemiyoruz, çünkü siz kimin polisisiniz? Bu, sizin son barikatınız” dedi.

Basın açıklamasının ardından protestocular sloganlarla Güven Park’a yürüyüşe geçti. Güven Park’ta bir süre bekleyen protestocular, olaysız bir şekilde dağıldı.