BIST 10.176
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.386,29
HABER /  GÜNCEL

Minik Yağız nakil yapılmassa ölecek!

İlik nakli bekleyen 5 yaşındaki Yağız Yıldız, ölümle pençeleşiyor.

Abone ol
İlik nakli olmayı bekleyen lösemi hastası 4 yaşındaki Yağız Yıldız için KKTC ve İsrail'de bulunan iliklerin uyuşmadığı anlaşıldı. Baba Sait Yıldız, oğlunun hastanede ölümle pençeleştiğini belirterek, "Yağız'ın hayata kalabilmesi için acil ilik nakli olması gerekiyor" dedi.
 
Baba Yıldız, oğlunun yüksek ateş şikayetiyle yaklaşık 8 ay önce hastaneye götürüldüğünü ve yapılan testlerde lösemi teşhisi konulduğunu hatırlatarak, İstanbul'da uygun kordon kanı bulunduğunu, ancak yapılan ikinci aşama testlerde kanın tam uyumlu olmadığını belirtti. Bu haberle üzüldüklerini ifade eden Yıldız, "Şimdi oğlum 5-6 gündür hastanede zor günler geçiriyor. Ölümle pençeleşiyor ama biz yine de umudumuzu yitirmiyoruz. Oğlumuzun yanındayız" dedi.
 
Yağız'ın acil ilik nakli olması gerektiğini vurgulayan Yıldız, şunları söyledi:
 
"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 5, İsrail'de 2 uygun iliğin olduğu belirtilmişti, ancak bunlarda da yapılan testlerde uygun olmadığı anlaşıldı. Biz bu haberle şok olduk. Şimdi KKTC'de 2, İngiltere'de de 1 uygun ilik olduğu söyleniyor, ancak biz buna umudu bağlayıp 2-3 ay bekleyerek Yağız'ın hayatını riske atmak istemiyoruz. Tevekkül etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor."
 
Yıldız, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un Yağız'ın tedavisi için gösterdiği çabadan ötürü de teşekkür etti.