BIST 9.530
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.479,40
HABER /  POLİTİKA

Ankara'da ibre CHP'den yana!

Ankara'da koalisyon tartışmaları sürerken MHP liderinin tavrı, AK Parti'de ibrenin CHP'den yana dönmesine neden oldu.

Abone ol

Hurriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin, Ankara'daki koalisyon kulislerinde ibrenin AK Parti-CHP'den yana döndüğünü söyledi. CHP ile AK Parti arasında küçük flörtleşmelerin, jestlerin yaşandığını ifade eden Yetkin, MHP lideri Bahçeli'nin çözüm süreciyle ilgili diretmesinin AK Parti için CHP seçeneğinin gündeme gelmesine neden olduğunu kaydetti. 

Murat Yetkin CNN Türk'te Mirgün Cabas'ın Ankara'daki koalisyon senaryolarıyla ilgili sorularını cevapladı. Ankara'da bürokrasinin durduğunu, şube müdüründen müsteşarına kadar kimsenin önüne gelen evrağa imza atmak istemediğini kaydeden Yetkin, erken seçimin 2015'e kadar sistemi kilitleyeceğini ve devletin işleyişini durduracağını belirtti.

"İBRE CHP'DEN YANA"

Seçimden sonra ilk kez CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun olası bir AK Parti koalisyonuna yeşil ışık yaktığını ifade eden Yetkin, CHP'de Sezgin Tanrıkulu gibi isimlerinde bu konuda sıcak mesajlar verdiğini iddia etti. CHP ile AK Parti arasında ufak tefek jestlerin olduğunu da söyleyen Yetkin şöyle konuştu;

"Bugün itibariyle koalisyonda ibreler AK Parti-CHP koalisyonunu gösteriyor. Çözüm sürecinde MHP'nin tavrı çok önemliydi. Bahçeli bu konuda kurulacak hükümetin de seçim hükümeti olması gerektiğini söyledi. Dolayısıyla bütün iş dünyası aman erken seçime gitmeyelim diyor. Yeni seçilmiş milletvekillerinin bir kez daha seçime gitme isteksizliğini de bir diğer tarafa bırakıyorum."