BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,88
ALTIN 2.434,12
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş'dan Bahçeli'ye sert cevap!

HDP lideri Demirtaş, MHP lideri Bahçeli’nin eleştirilerine “Ciddiye almıyorum. Kendi meşruiyetini nereden alıyorsa bizde oradan alıyoruz. Eşit sayıya sahibiz. Herkes bu duruma dikkat ederek konuşmalı” diye yanıt verdi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısı öncesi, Meclis Başkanı adaylarının Dengir Fırat olduğunu açıklarken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de yanıt verdi. Demirtaş, şunları söyledi:

YÜZDE 13'Ü KOLAY ALMADIK

“Biz HDP olarak başından beri şu noktadayız. HDP’ye oy veren insanlar bu ülkede her şeyden önce barış istediklerini ilan etmiş oldular. Biz yüzde 13.02’yi kolay almadık. Çok büyük baskılara ve engellemelere rağmen bu oyu aldık. Devlet olanaklarını sonuna kadar kullanan bir partiye rağmen bu oyları aldık. Bu oylar, çok net bir mesaj ortaya çıkardı. Çözüm süreci, barış süreci ve yeni anayasaya bağlı, yeni yaşam. Özgürlük, demokrasiye dair yeni bir yaşam. Bütün bunlar partimize verilen oyların gerekçesidir. Çoğulcu bir demokrasi, birlikte yaşam... Bunları biz seçim döneminde ifade ettik. Halkımıza sözler verdik.”

KATI TUTUMUMUZ YOK

“Şimdi bu sözler yokmuş gibi, ilkeler yokmuş gibi ve bütün bunlar önemsizmiş gibi davranarak koalisyon tartışmalarını yürütmek HDP’nin tarzı değildir. Başkaları yürütebilir, kendileri bilir. Seçim beyannamelerini parti programlarını bir kenara koyabilirler. Bizim elbetteki çok katı tutumlarımız yok ama ilkelerimizi hiçe sayacak bir esnemeyi de kimse bizden beklememelidir.”

CİDDİYE ALMIYORUM

(MHP’nin ‘Sayın Öcalan diyen bir Demirtaş’la nasıl bir koalisyon kurabiliriz’ sözlerine yanıt) “Çok da ciddiye almıyorum. Aldıkları oyun hakkını veremeyen partilerle biz neyi tartışacağız. Biz halktan oy almış, yüzde 13.02 oy almış, halkın iradesini temsil eden bir partiyiz. Kendileri meşruiyetini nereden alıyorlarsa biz de oradan alıyoruz. Bu tür saygısızca yaklaşımları halka karşı, halkın iradesine karşı yapılmış ciddi saygısızlıklar olarak değerlendiriyoruz. Eşit sayıda milletveiline sahibiz. Herkes bu durumu bilerek konuşursa daha iyi olur. Bize dışarıdan destek veren kim varsa biz 80 milletvekilimizle Türkiye’yi yönetmeye hazırız, tek başımıza.”