BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ankarada gizli kalmış cennet

Ankara'da eğer tatil yapamıyor ve günü birlik tatil peşindeyseniz bu yer tam size göre. İşte Ankara'nın gizli kalmış cenneti;

Abone ol

Ağustos geldi hala tatil yapamadıysanız ve Ankara'da yaşıyorsanız işte size haftasonu kaçamakları için gizli kalmış bir cennet! Güdül'e sadece 23 kilometre uzaklığındaki bu cennet, sizin için hem iyi bir kamp yeri! Yapmanız gereken şey ise çok basit! İşte Ankara'nın gizli kalmış o cenneti;

Ankara Güdül Sorgun Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Ankaralıları Sorgun yaylasına bekliyor. Bu yıl tatili erken yaptıysanız ya da henüz bir planınız yoksa bu davet tam da size göre. Dernek Başkanı Nurettin İnce, 1976 yılında yapılan göletle bölgenin özellikle kamp yapmak isteyenler için çok önemli bir merkez haline geldiğini söyledi. Bölgenin özellikle kamping ve kent yaşamından kaçmak isteyen aileler için günü birlik dinlenme merkezi olduğunu kaydeden İnce, "Sorgun yaylasının Güdül ilçesine 23 kilometre uzaklığındaki Sorgun Yaylası'nda 1976 yılında yapılan bir göletin bulunduğunu belirterek; etrafı zengin çam ormanlarıyla kaplı yaylamızda,dağ ve doğa yürüyüşü, çadırlı kamping, günü birlik dinlenme ve sportif balıkçılık yapılabilir" dedi. İnce "Bu güzellikleri yaşamayı bütün Ankaralıları beklediklerini ifade etti.

SORGUN GÖLETİ'NE ULAŞIM

Ankara merkezinden Sincan güzergahından Ayaş yolu takip edilmelidir. Ankara ile Ayaş arasındaki uzaklık 57 km.'dir. Ayaş çıkışından 10 km. sonra Güdül yoluna sapılmalı ve bu 24 km.lik yolu takip ederek Güdül'e varılmalıdır.

Yaklaşık olarak Ankara-Güdül arası 1 saat 15 dakika sürmektedir. Güdül'den 7 km. sonra ise Yeşilöz beldesine gelinmektedir. Yeşilöz'ü geçip 3 km. yol aldıktan sonra Yelli yol ayrımında Sorgun'a dönülmeli ve 12 km.'lik yolu tamamladıktan sonra Sorgun Köyü'nün güzelliğine ulaşılmaktadır. Sorgun Köyü ile Sorgun Yaylası arası 3 km.lik uzaklıktadır ve Sorgun yaylasından sola ayrılan yolu takip eden 2 km.lik uzaklık sonucu da Sorgun Göleti'ne ulaşabilirsiniz. Bu güzergah yaklaşık olarak 115 km.'dir ve 2 saatte alınabilmektedir.

İkinci Ulaşım Yolu

Ankara merkezinden İstanbul otobanına girildiğinde, Çeltikçi istikametine dönüş yapıp, buradan sonra Sorgun'a ulaşmak için 2 farklı yol bulunmaktadır. Birincisinde, Çeltikçi-Güdül-Yeşilöz bağlantısı kullanarak Sorgun'a ulaşabilirsiniz ya da ikinci bir yol olarak Çeltikçi, Kurumcu, Höyük Köyleri, Kınık takip edilerek Sorgun' ulaşılabilir. Birinci yol, otobana girişten itibaren 100 km. uzaklıktayken, ikinci yol ise otobana girişten 85 km. uzaklıkta bulunmaktadır. Tüm yollarımız asfalt ile kaplı bulunmaktadır.

Ankara Güdül Sorgun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin sitesine ulaşmak için TIKLAYIN