BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.440,38
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da bomba istifa haberi

TÜBİTAK Başkanı Prof. Yücel Altunbaşak görevinden ayrıldı. Bakan Fikri Işık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ne istifa ne de görevden alma. Karşılıklı mutabakatla görevden ayrılma" dedi.

Abone ol

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak’ın görevinden ayrıldığını açıkladı. Işık, "TÜBİTAK Başkanı görevinden ayrıldı, en kısa zamanda yeni atama yapılacak. Başkan karşılıklı mutabakatla ayrıldı" dedi.

Bir televizyon programında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak'ın karşılıklı mutabakatla ayrıldığını açıkladı.

TALİMATLA RAPOR YAZMIŞLAR

Ergenekon davası kapsamında TÜBİTAK'ta düzenlenen raporlara da değilen Bakan Işık, "Ergenekon böcek davasında kendi vicdanlarıyla bilgileriyle rapor yazmıyorlar. Aksine yukarıdan gelen, amirinden değil abisinden gelen talimata göre rapor yazıyorlar. Ama biz 17-25 aralık'tan sonra bunların kurumdan ilişiklerini hızla kestik. Bazılarını açığa aldık. Ama bir çoğunun da kurumla ilişiğini kestik." dedi.

AMİRLERDEN DEĞİL ABİLERDEN TALİMAT

Bu kişilerin amirlerinden değil, abisinden gelen talimatlara göre sahte raporlar yazdığını belirten Işık, "Bunların TÜBİTAK'ta kalması itibarına imajına zarar veriyordu. Ama yerine gelen arkadaşlar da sahtecilikleri ortaya çıkaran arkadaşlar. TÜBİTAK bir zarar gördü ama bütün yanlışları düzelten yine bizim göreve getirdiğimiz arkadaşlar oldu. Balyoz'daki sahteciliği de yine TÜBİTAK belgeledi" diye konuştu.

KURUMA HAKSIZLIK

"Kuruma haksızlık yapmak doğru değil" diyen Işık, kurumda yaşanan sorunları şöyle anlattı:

"Kuruma sızmış, oradaki insanları bıktırarak ayrılmaya zorlamış, onun yerine de paralel yapılanmayı getirip oturtmuşlar. Onlar da akıllarına bilgilerine göre değil abilerinin talimatlarına göre rapor yazmışlar. TÜBİTAK Başkanı görevinden ayrıldı, en kısa zamanda yeni atama yapılacak. Başkan karşılıklı mutabakatla ayrıldı"