BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da bıyık savaşları başladı!

Mahkeme Ankara’nın Kedi amblemini iptal etti. Gökçek, kedinin gözlerini değiştirdi. Bu da iptal edilince, kedinin bıyıklarını kesti.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, yargı ile amblem davası sürüyor. Gökçek’in önce ‘’Cami minareli Atakule’’ amblemi yargıdan döndü, şimdi de ‘’Gülen Kedi’’ logosu için vize çıkmadı. Ancak, Hitit Güneşine dönmemek için her iki amblem ve logo üzerinde değişiklikler yapılarak kullanılmaya devam edilince, bu gelişme de mahkemelik oldu.

Gazeteport’un haberine göre; Gökçek, Danıştay tarafından Eylül 2011′de, “Gülen Ankara Kedisi” logosu iptal edilince, kedi simgesine bıyık ekleyerek ve kedinin sarı ve mavi olan gözlerinin yerini değiştirerek aynı logoyu belediye meclisinden geçirdi.. Bu da iptal edilince, daha önce 3 bıyığı olan kedi logosundaki bir bıyık kesildi ve 2 bıyığa çevrildi.

HİTİT GÜNEŞİNE DÖNMEMEK İÇİN

Gökçek, göreve geldikten sonra önce Ankara’nın simgesi Hitit Güneşi amblemi yerine, cami minareli ve Atakule’li amblemi devreye soktu. Yeni amblem mahkemeden döndü. Gökçek de amblemdeki yıldız sayısını 3’ten 5’e çıkarıp, kullanmaya devam etti. Melih Gökçek, bu amblem için de dava açılınca bu kez ‘Gülen Ankara Kedisi’’ logosunu devreye soktu.

Mahkeme bunu da iptal etti. Gökçek de kediye bıyık ekleyip, sarı-mavi olan gözlerin de yerini değiştirdi. Bu da mahkemeden döndü. Bu kez de kedinin 3 olan bıyık sayısı 2’ye indirdi. ‘’Bıyığı azaltılmış Kedi’’ için de dava açıldı. Gökçek’in ‘’Bıyıklı Kedi’’ simgesi için verilen iptal kararına itirazı ise reddedildi. 3’ten 5’e çıkarılan cami minareli amblem ile bıyığı azaltılan kedi için açılan davalar ise devam ediyor.