BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.428,94
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Ayşe Kulin okurlarıyla buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl beşincisini düzenlediği Kitap Fuarına, ünlü yazarların akını devam ediyor.

Abone ol

Çağdaş Türk edebiyatının en önemli yazarlarından Ayşe Kulin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl beşincisini düzenlediği Kitap Fuarı’nın konuğu oldu.

UFKUNUZ GENİŞLER

Daha iyi bir insan olabilmek için kitap okumanın önemine değinen Ayşe Kulin, ”Roman, Şiir, Öykü kitapları okuyan insan hayata bir başka gözle bakar. Başka dünyalara gider. Ufkunuz genişler, tek düz olmaktan çıkarsınız. Kitapla bir insan terbiye olunur. Her kitap size sizin bilmediğiniz bir duyguyu iletir. Hayatta erken tecrübe edinmek istiyorsanız bol bol kitap okumanızı tasfiye ediyorum” dedi.

BORA’NIN KİTABI

Söyleşide Yazar Ayşe Kulin son eseri olan ‘Bora‘dan örnekler verdi. Kırsalda geçen çocukluk yıllarından ve İstanbul’daki hayatından kesitler okuyan Kulin, zaman zaman söyleşiyi izlemeye gelen izleyenlerden büyük alkış aldı. Okuyucularıyla hoş bir sohbete imza atan yazar, söyleşinin ardından tüm soruları ise içtenlikle yanıtladı.

KENDİMİZLE YÜZLEŞELİM

Kitapların da insanlar gibi kendi kaderleriyle doğduğunu söyleyen Ayşe Kulin, “Yazar size bir kelimesi, bir cümlesiyle bile dokunabiliyorsa, o kitap başarıya ulaşmış demektir. Bora’nın Kitabı eşcinsel bir çocuğun gelişimini, duygularını anlatıyor. Herkesin kendimiz gibi olmasını istiyoruz. Toplum olarak kendimize ayna tutup bakmamız gerekiyor. Önce kendimizle yüzleşelim” diye konuştu.

OĞULLARIM SÜPRİZ YAPMAK İSTEDİ

Söyleşide bir okurun bugün anneler günün olduğunu hatırlatması üzerine Ayşe Kulin, dört oğlunun olduğunu zor olmasına rağmen dördünü de adam ettiğini belirtti. Ayşe Kulin, “Bugün anneler günü olduğunu unutmuşum. Oğullarımdan ikisi yurt dışında, iki ise Türkiye’de. Sinagapur’daki oğlum ile buradaki oğullarım bir araya gelerek bana sürpriz anneler günü hazırlamak istemişler. Ancak sürpriz olduğu için bana haber vermediler. Daha önce burada okurlarımla program olması nedeniyle bu sürprize eşlik edemedim” dedi.

KİTAPLARINI İMZALADI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı’nın devamlılığından dolayı memnunluğunu ifade eden Kulin’e konuşmanın ardından katılımlarından dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından çiçek ve plaket takdim hediye edildi. Kulin, daha sonra uzun kuyrukların oluştuğu imza standı önünde kitaplarını imzaladı.