BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.392,38
HABER /  SAĞLIK

Ankara simidi için ağır iddia

Simit keyfimiz de kaçtı. Severek yediğimiz çıtır simitler için kötü haber. Hele de rengine ve çıtırlığını hiç aldanmayın.

Abone ol

Ankara simidi kanser yapıyor iddiası şok etkisi yarattı. Antalya Halk Ekmek Fabrikası Müdürü Mükremin Asil'in sözleri ortalığı karıştırdı.

"Pekmez yerine kulanılan yakılan şekerin kanserojen etkisi bilimsel araştırmalar sonucunda ortaya çıkarıldı" diyen Asil, bu sabah NTV canlı yayınına katılarak görüşlerine yeniden dile getirdi. İşte Asil'in görüşleri:

 Tüketici neye dikkat etmeli?

Simidin rengine aldanmayacaklar. Doğal pekmez rengi olan simit esmerleşmiş görüntüsü söz konusu değildir. Bu simidi tercih etmeleri sağlıkları açısından önemlidir."

Çıtırdama dediğimiz kuruluk

"Güzel damak tadı anlamında güzel bir damak tadı veriyor. O çıtırdama dediğimiz kuruluk meydana getiriyor. Tamamen şekerin kaynatılmasından elde edildiği için bilimsel olarak da bunun insan vücuduna yararlı olmayan, zararlı reaksiyonlarla birlikte besin kaybına uğratarak insan vücuduna zararlı bir toksin meydana getirdiğini biliyoruz. Bu bakımdan böyle bir uyarıyı yapmayı kendime borç bildim.

El değmeden hijyenik koşularda

Kendi üretim tesislerimizde hiç el değmeden, tamamen sağlık ve hijyen koşulları ön plana çıkartılarak simit üretimine biz başladık.

Simidin üzerine tenekede ve uygun olmayan koşullarda tamamen pekmez olmayan ortamın, yani şekerin kaynatılmak süretiyle hijyen olmayan koşullarda simidin bandırılarak üzerine de susam serpilerek ortaya çıkmış bir durum"

Ankara simidi nasıl yapılır? 

Simitlik undan yoğrulup mayalanan hamurdan parçalar koparılarak ince uzun şekilde yuvarlanır. İki uçları birleştirildikten sonra önce pekmezli suya batırılır, ardından susama bulanarak fırına verilir. Pişme süresi, fırının hararetine ve istenen kızarmışlık derecesine göre 5-10 dakika sürer.