BIST 10.793
DOLAR 32,22
EURO 34,85
ALTIN 2.415,43
HABER /  POLİTİKA

Ankara partilerin kongreleriyle ısınacak

Sonbahar Ankara'da sıcak geçecek. Üç büyük parti yapacakları kongrelerle yeni yönetimlerini oluşturacak.

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- Siyasette Kongre sıcaklığı. Üç büyük parti yeni yönetimlerini belirlemek için kongreye hazırlanıyor. AKP 3 Ekim, DTP 4 Ekim ve MHP'de 8 Kasım'da büyük kongrelerini gerçekleştirecek.

Ekim ayında ilk kongreyi AKP gerçekleştirecek. Partinin yeni vitrininde kimlerin yer alacağı bilinmiyor, ancak Başbakan Erdoğan'ın MKYK'nın üçte ikisini değiştireceği konuşuluyor. MKYK’ya girmesine kesin gözüyle bakılan isimler şunlar:
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Erdoğan'ın danışmanları Hüseyin Çelik, eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Kayseri Milletvekili Salih Kapusuz.

DTP’DE BAŞKANLIK YARIŞI YOK
Ekim ayı DTP için de önemli. DTP 4 Ekim Pazar günü üçüncü olağanüstü kongresini gerçekleştirecek. Genel Başkanlık yarışının yaşanmasının beklenmediği kongredeki yarış da AKP'de olduğu gibi yönetim kademeleri için olacak. Kongrenin Türkçe-Kürtçe davetiyeleri MHP dışında bütün partilere gönderilmiş durumda.

MHP’DE TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ
MHP ise olağan büyük kongresini 8 Kasım'da yapacak. Kongre öncesinde eski Bayındırlık Bakanı Koray Aydın'ın "Bahçeli'nin tüzük gereği bir kez daha seçilemeyeceği" tartışmalarının yaşandığı MHP'de, tüzük değişikliğine gidilmesi bekleniyor. MHP kongrede programını da yenileyecek. Kürt açılımı ve Ermenistan açılımı konusunun da gündeme geleceği kongrede MHP yeni vitrinini belirleyecek.

DP VE ANAP'TA BİRLEŞME KONGRESİ
Demokrat Parti ve Anavatan Partisi kongrelerinin ise 31 Ekim ya da 1 Kasım'da toplaması planlanıyor. Anavatan Partisi kongresinde DP'ye katılım yönünde bir karar alınması, ardından da DP kongresinde buna paralel bir yönetim oluşturulması bekleniyor.