BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Ankara Kırgızistan için teyakkuzda

Dışişleri Bakanlığı, Talas'tan başlayıp Bişkek'e sıçrayan olayların Türkiye açısından üzüntü verici olduğunu açıkladı.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı, Kırgız Cumhuriyeti'nde dün Talas kentinde başlayıp bugün başkent Bişkek'e sıçrayan olayların kaygı ile izlendiğini, olaylarda can kayıplarının olduğuna dair haberlerin üzüntü verici olduğunu açıkladı. Türk Hava Yolları (THY), Kırgızistan'da yaşanan olaylar nedeniyle bu ülkenin hava sahasını kapatması üzerine bugün yapılması gereken İstanbul-Bişkek seferini iptal etti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bişkek'te Büyükelçilik, Ankara'da Bakanlık kapsamında birer kriz masası kurulduğu, gelişmelerin en üst düzeyde takip edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Dost ve kardeş bir ülke olarak gördüğümüz Kırgız Cumhuriyeti'nin istikrar, barış ve refahına büyük önem atfeden Türkiye, Kırgızistan'da istikrar ve güvenliğin temini istikametinde her türlü adımı atmaya hazırdır" denildi.

Dışişleri Bakanlığı, "kırılgan bir bölgede yer alan Kırgız Cumhuriyeti'nin istikrarının tüm bölge için önem taşıdığını" kaydederek, "mevcut gerginliğin barışçıl diyalog yolu ile giderilmesinin ve Kırgız Cumhuriyeti'nin bir an evvel iç istikrarına kavuşmasının" temenni edildiğini bildirdi.

Kırgız Cumhuriyeti'ndeki olaylardan Türk vatandaşlarının etkilenmediği belirtilen açıklamada, Türk vatandaşlarının güvenliklerinin tehdit altında olduğuna dair bir bilgi intikal etmediği kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı, Kırgızistan'da bulunan tüm Türk vatandaşların "müteyakkız" olmaları konusunda Bişkek Büyükelçiliğince gerekli uyarıların yapıldığını, Büyükelçiliğin ayrıca, Kırgızistan'daki bütün Türk kurum ve kuruluşlarının güvenliğinin sağlanmasını Kırgız yetkililerden resmen talep ettiğini bildirdi.