BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

AK Parti, Konak belediyesine fena çaktı!

AK Parti Konak İlçe Başkanı CHP'li Belediye başkanına "Çakma bakanlığı bırak. Konak'a başkan ol" diye çok sert çaktı.

Abone ol

AK Parti Konak İlçe Başkanı Latif Özkan, Belediye Başkanı Hakan Tartan'ı "Çakma bakanlığı bırak. Konak'a Başkan ol" diye eleştirdi.

İzmir'in Konak Belediyesi'nin bir yıllık icraatlarını değerlendiren belediyeye 100 üzerinden 0 puan verdi. Konak'ı Gaziantep'in Şehitkamil Belediyesi ile karşılaştırdı.

Özkan'ın en sert eleştirisi ise Tartan'a yönelik, "Çakma bakanlığı bırak, Konak'a başkan ol" çağrısı oldu. Tartan'ın bakanlık merakını üzerinden atamamış olduğunu söyleyen Latif Özkan şunları söyledi:

"Atık pilleri topluyor, Çevre bakanı olduğunu söylüyor. Öğrencileri gezdiriyor, Milli Eğitim bakanı oluyor. Belediyenin borcu olmadığını ifade ettikten sonra Maliye bakanı olduğunu söylüyor. Sağlık taraması yaptırıyor, Sağlık bakanı olduğunu söylüyor. Subay eşlerini ağırlıyor, Millî Savunma bakanı oluyor. Biz ise Tartan'a, 'Sadece Konak Belediye Başkanı ol.' diyoruz."

BELEDİYENİN BORCU
Belediyenin 18 milyon lira borcu olduğunu söyleyen Özkan, "2009 yılı raporlarına göre Konak Belediyesi?nde 109 milyon TL harcanmış. Bu paranın ne acıdır ki sadece 17 milyon lirası yatırım, 84 milyonu cari harcama. Cari harcamaların ne olduğu konusunu halkın takdirine bırakıyorum" dedi.

İZMİR'E AFGANİSTAN ELEŞTİRİSİ
İzmir'in işporta şehri olduğuna dikkat çeken Latif Özkan Hatay, Kemeraltı, Alsancak ve Konak başta olmak üzere ilçenin her tarafının satıcı tezgahları tarafından işgal edildiğini belirterek, İzmir'in görünümünü Afganistan sokaklarına benzetti.

SIFIR... SIFIR... SIFIR...
Özkan belediye başkanına not vererek şunları söyledi:
"Avrupa Birliği fonlarından yararlanma konusunda başarıları sıfır. Proje eğitimi konusunda da notları sıfır. Birinci derece deprem kuşağı üzerinde bulunan ilçede, afetlerde hasar ve zararı azaltma çalışmaları konusunda hiçbir harcama yapılmamış, yani çalışma yok. Faaliyet raporuna bakıyorsunuz. 20 sokak, elle serme asfalt dökülmek suretiyle tamir edilmiş. 10 sokağa merdiven yapılmış veya olanlar tamir edilmiş. 30 sokağa beton mantar konmuş. Bir eski esere koruma perdesi yapılmış, bir sokağa taş duvar örülmüş, bir okula halı saha yapılmış, 10 sokağın yol kaplaması yapılmış. Konserlerden, müzelerden, şiir dinletilerinden önce yapmanız gerekenleri yapın."