BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara itfaiyesinde şirket yangını!

Aşk dedikoduları üzerine emekliye ayrılan Ankara İtfaiye Daire Başkanı Kurutuz'un yerine bakın kim getirildi?

Abone ol

Aşk dedikodularıyla gündeme gelen İtfaiye Daire Başkanlığında yeni skandal.

Kurutuz'un kurucusu olduğu Uzmanlar Yangı ve İş Güvenliği Limited Şirketi'nin bir diğer kurucusunun da Kurutuz'un yerine getirilen Yakup Sarı olduğu ortaya çıktı.

Ankara İtfaiyesindeki aşk dedikoduları kadar İtfaiye Müdürlüğündeki yöneticilerin yangın malzemesi satmak için kurdukları şirket de tartışma konusu olmuştu. İnşaatlarda yangın ruhsatı için zorunlu malzemeleri satan şirketin ortağı olan Kurutuz'un bu durumu kamu açısından etik bulunmuyor. Ancak Büyükşehir Belediyesi ise bu durumu sorun olarak grömedi. Kurutuz'dan boşalan koltuğa aynı şirketin ortağı Yakup Sarı oturtuldu.

Kurutuz ve Sarı bu olaylar ortaya çıkmadan çok kısa bir süre önce, 26 Mart 2010 tarihinde hisselerini yine İtfaiye Daire Başkanlığı'nda amir olarak çalışan şirketin kurucularından Mustafa Irmak'a devretti.

Şirkete 1 Nisan'da ise ilginç bir atama yapıldı. Şirketin ortaklarından Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Çayyolu Yerleşkesi Amiri Veli Yalçın'ın 1989 doğumlu oğlu Numan Yalçın şirket müdürlüğüne getirildi.

Oğul Yalçın'dan önce şirketin müdürlüğünü yine şirketin kurucu ortaklarından ve itfaiye amirlerinden Mustafa Irmak'ın oğlu Recep Bahadır Irmak yürütüyordu.