BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

MÜSİAD katsayı kararı için ne dedi?

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, katsayı kararını yorumladı.

Abone ol

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) tarafından yapılan katsayı düzenlemesinin adaletsizliği tam olarak gideremediğini ancak yine de gelecek adına umut verici olduklarına inandıklarını bildirdi.

Vardan, Danıştay 8. Dairesi'nin, YÖK'ün aldığı yeni katsayı kararının yürütmesinin durdurulması istemini reddetmesini değerlendirdiği açıklamasında, üniversiteye girişte farklı katsayı uygulamasının, meslek liselerine yönelik ilgiyi azaltarak, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman istihdamı hususunda büyük bir boşluk oluşturduğunu ve bir mesleksizler ordusu meydana getirdiğini savundu.

YÖK tarafından geçen yıl yapılan katsayı eşitsizliğini gidermeye yönelik düzenlemelerin Danıştay'dan geri döndüğünü anımsatan Vardan, şunları kaydetti:

''Son yapılan düzenlemenin Danıştay 8. Dairesi'nin kararı ile onaylanması, sanayicilerimiz ve iş adamlarımız tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. MÜSİAD camiası olarak, her ne kadar katsayı adaletsizliğini tam olarak gidermeyen bu kararın, yine de gelecek adına umut verici olduğuna inanmaktayız. Ayrıca, gösterdikleri gayretlerden dolayı YÖK üyelerini kutlar ve kararın ülkemize hayırlı olmasını dileriz.''