BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,82
ALTIN 2.477,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara Belediyesi Meclisi'nde gergin anlar! Mansur Yavaş meclis üyelerini konuşturmadı

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Aralık 1. Birleşimi Meclis Toplantısı'nda Meclis Üyelerini konuşturmayınca gerginlik yaşandı.

Abone ol

Ak Parti ve MHP grubunun sözlü önerge isteğini reddeden Mansur Yavaş’a  Ak Parti Grup Başkanvekili Murat Köse tepki gösterdi. Köse, meclisi susturamazsınız yasa açık. Kimse ben yaptım oldu diyemez” dedi.

Yavaş'a protesto

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ben size söz vermiyorum demesi üzerine belediye meclis üyeleri sıralara vurarak Mansur Yavaş’ı protesto ettiler. 

Bunun üzerine Mansur Yavaş, “Masaya çıkın tepinin isterseniz. Diğer arkadaşlarımız önergelerini verdiler ve komisyonlara gönderdik sizin ayrıcalığınız nedir? Olmazsa hukuki haklarınızı kullanırsınız. Bağırarak konuşma, sesini yükseltme!” diye tepki gösterdi. 

Oturuma ara verildi, o anlar belediye meclisinin canlı yayınına da yansıdı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, bugün düzenlediği basın toplantısında batık olarak nitelendirdiği projelerle, heykel ve kent mobilyaları için harcanan paraları açıkladı.
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grubu’nu eleştirilerini cevaplayan Yavaş şunları söyledi:

Bini aşkın ihale yaptık: İki yıla yakın bir süre oldu. Tamamen iyi niyetle samimi olarak sizlere hizmet etmeye çalışıyoruz elbette eksiğimiz hatamız da vardır hatasız insan olmaz. Biz seçimlerimizden itibaren Ankara'da yenilikler yaptık öncelikle şeffaflık demiştik böyle bir söz vermiştik bini aşkın ihalemizi şeffaf bir şekilde YouTube kanalımızda var, isteyen izleyebilir.

Ölü yatırımımız yok: Yaptığımız tüm harcamalar kuruşuna kadar oradan isteyen herkes tarafından izlenebiliyor karar alırken sivil toplum kuruluşları meslek odaları herkesle birlikte karar almaya çalışıyoruz ve bu süre içerisinde yaklaşık iki yıl oldu bizim bir tane ölü denilecek yatırımımız yok.

10 değil 14 milyar harcadık: Öncelikle insan sağlığı ve insan hayatının yaptığımız çalışmaların birçoğu Ankara halkının sıkıntı çektiği konuları bir an evvel ortadan kaldırmak çalıştık. Yaptığımız harcamalar internette var demiştim ancak AKP Grup Başkanı 10 milyarı ne yaptınız diye sordu. İmalı şekilde soruyor ama harcadığımı para 14 milyar lira 109 milyon 88 bin lira.

Sanki bağış yapıyorlar: Yıllarca yaptıkları her işin afişle duyurdular, asfalt dökerken bile yanına afiş asıyorlardı. Sanki Ankara halkına bağış yapıyorlar. Bizim astığımız bir tek afiş var. O işi maliyetinin ne kadar olduğunu yazıyoruz. Dolayısıyla Ankara halkına hesap veriyoruz. Şov yapmıyoruz, reklam yapmıyoruz. Uyduruk açılışlar yapıp, şarkıcıları çağırıp para harcamıyoruz.

En büyük projemiz: Şimdi soruyorlar Mansur Yavaş ne yaptı diye, gözler bir Ankapark’ı arıyor. 750 milyon dolar… Biz de yok. Bizim en büyük projemiz Ankara halkını zengin etmek. Kent kapılarını arıyorlar her halde. Önce insan hayatı sonra kentin öncelikleri. Bir tek derdimiz var Ankara halkına hesap verip asfalt beton belediyeciliği yapmayarak bir tane Ankaralının yatağa aç girmemesini sağlamak. Ankara halkının sağlıklı ve mutlu yaşaması için çalışmaktan başka bir derdimiz yok.

'Batık' dediği projelerin güncel değerleri

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş daha sonra batık olarak nitelendirdiği projeleri sıraladı:

Ankapark: 5.8 milyar lira
Kapılar: 95.3 milyon lira
Gökkuşağı projesi: 20 milyon lira
Samanyolu projesi: 19.5 milyon lira
Kedi heykelleri: 1 milyon lira
Robot heykeli: 326 bin lira
Metal robot heykel: 2.1 milyon lira
Hayvan heykelleri: 17.2 milyon lira
Futbolcu heykelleri: 679 bin lira
Işıklı palmiye: 398 bin lira
1996 adet heykel: 25.4 milyon lira
Kol saati heykeli: 1.5 milyon lira
Heykel, saat ve plastik kent mobilya ve kapılar: 1.3 milyar lira

Bunları asla yapmayacağız

Yavaş, “Ankara’nın önceliği bu mu olmalıydı? Savunduğunuz belediyecilik bu mu? Yapamadığınız dediğiniz bunlar mı? Asla yapmayacağız, görmeyeceksiniz? Ankara’da halkın parasını toprağa gömmeyeceğiz?” dedi.

2010-2019 yılları arasındaki boylu ağaç, çalı ve mevsimlik çiçek alımının güncel maliyetinin toplam 3 milyar 242 milyon lira olduğunu söyleyen Mansur Yavaş, “Bunların bir çoğu dikim hatası ve iklim nedeniyle kuruyor. Sonra da diyorlar ki ağaçları kurutuyorlar. Keşke tutsa, biz sizden daha iyi bakarız. Çünkü o paralar Ankara halkının gırtlağından sökülen paralardır” diye konuştu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
TOKİ'den o illerde konut kampanyası! 104 bin liradan başlayan fiyatlar var
Foto Galeri TOKİ'den o illerde konut kampanyası! 104 bin liradan başlayan fiyatlar var Galeriye Gözat