BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ankara alışveriş festivaliyle çoşacak!

Ankara, Haziran ayında düzenlenecek alışveriş festivaline hazırlanıyor.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 8 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında yapılacak Ankara Alışveriş Festivali'ne katılan işletmelerden indirimlerin sözde kalmamasını istedi. İlk festivalde yüzde 40-50'ye varan indirim olması gerektiğini ifade eden Gökçek, festival boyunca Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli desteği sağlayacaklarını söyledi.


Gökçek, Ankara Alışveriş Festivali'nin esnaflara tanıtılması için Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) Kongre Salonu'nda düzenlenen toplantıda, festivalin etkisini Ankara dışına taşımak için hem yurt içinde hem de yurt dışında tanıtım çalışmalarına ağırlık verdiklerini aktararak, özellikle Arap ülkeleri, Rusya ve Türki Cumhuriyetlerde festivale ziyaretçi çekmek istediklerini söyledi.

Festival kapsamında Eurovision şarkı yarışmasını kazanan Ruslana ile Arap sanatkarları Ankara'da ağırlamayı planladıklarını aktaran Gökçek, festivalle ilgili şu bilgileri verdi:

''Festival sadece AVM'lerde olmayacak, Ankara'nın dört bir tarafında hissedilecek. Özellikle esnafımızın da festivale katılımının sağlanmasıyla caddelerimiz de şenlenecek. Ankara kişi başına düşen AVM alanı başta olmak üzere birçok alanda Türkiye'nin ilk sırasında yer alıyor. Bunun için de Başkent'e yakışan bir festival olması için çalışmalarımız sürüyor. Bu kapsamda 10 tane üstü açık tur otobüsünün yapımı devam ediyor. Festival boyunca ulaşımın indirimli olması için hazırlıklar yapıyoruz. Bunların dışında alışveriş yapanlara düğmesine basıldığında 200 bin tane seğmen oynayan kedi maskotu dağıtacağız.''

İNDİRİM SÖZDE DEĞİL ÖZDE OLSUN

İndirimli satışların yaz aylarında yapılmasının mümkün olmasından dolayı festivali yaz aylarına denk getirdiklerini dile getiren Gökçek, ''İsteğimiz indirimlerin sözde kalmaması. İlk festivalimizde yüzde 40-50'ye varan indirim olmalı ki sonraki festivallere olumlu tesiri olsun'' diye konuştu.

Festival kapsamında 6 otomobil ile 6 adet evin çekilişle armağan edileceğini de bildiren Gökçek, geleneksel olarak yapılan Ankara Festivali'nin de Ankara Alışveriş Festivali'nin son 9 gününe eklendiğini, Ankaralıların iki festivali birlikte yaşayacağını söyledi.

KUYUMCULAR ODASI ALTIN DAĞITACAK

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner de festivale en başından beri dahil olmak istediklerini ama düzenleyenlerin kendilerine sıcak bakmadığını belirterek, ''İlerleyen süreçte görüldü ki esnaf olmadan festivalin bir yanı eksik kalacak, bizi de festivale dahil ettiler. Bilinmelidir ki esnaf tuttuğu ve yaptığı işi hakkıyla yapar. İlk başlarda AVM'ciler bizi festivale dahil etmese de esnaf ve sanatkar olarak sürece katılmaktan memnunuz. Bu etkinliğin başarıya ulaşması için elimizden geleni yapacağız'' dedi.

Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı İmamoğlu ise banka olarak festivale 1 milyon liralık yardımda bulunduklarını anımsatarak, Ankara'nın marka şehir olması için festivale desteklerinin devam edeceğini, festival süresi boyunca işletmelere üst sınırı 250 bin lira olan düşük faizli kredi desteği sağlanmasının da bu kapsamda olduğunu söyledi.

Ankara Kuyumcular Odası Başkanı Hasan Çavuşculu da festivalin kentin ekonomisi kadar sosyal hayatına da zenginlik katacağına inandığını ifade ederek, festivalin başarıya ulaşması için gerekli olan uyumun Ankara'da kısa sürede sağlandığını söyledi.
Festival kapsamında, Ankara Ticaret Odası'nın Kongre Salonu'nda Ankara Kuyumculuk Fuarını açacaklarını bildiren Çavuşculu, açılışta İstanbul Altın Rafinerisi tarafından Ankara Alışveriş Festivali için özel olarak yaptıracakları 666 adet gram altını dağıtacaklarını duyurdu.