BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Bahreyn'de açlık grevindeki eylemciye binlerce kişi destek verdi

Güvenlik güçleri, Abdülhadi el Havaca'ya destek veren göstericilere gözyaşartıcı gaz ve tazyikli su ile müdahale etti.

Abone ol

Bahreyn'de güvenlik güçleri, önde gelen bir insan hakları eylemcisine destek gösterisi yapan binlerce kişiye gözyaşartıcı gaz ve tazyikli su ile müdahale etti.

AP ajansının haberine göre açlık grevindeki Abdülhadi el Havaca'nın fotoğraflarını taşıyan göstericiler "Özgürlük ya da şehitlik" sloganları attı.

Neredeyse iki aydır açlık grevinde olan Havaca bugün sağlığının iyice kötüleşmesi üzerine hastaneye sevkedilmişti.

Çok kilo kaybettiği söylenen Havaca'ya hastanede serum veriliyor.

Eylemcinin ölüme yakın olduğunu belirten muhalefet partileri ile insan hakları örgütleri, salıverilmesi çağrısı yapıyor.

Geçen yılki hükümet karşıtı gösterilerde oynadığı rol nedeniyle geçen yaz yedi diğer eylemciyle birlikte ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Havaca, kararı protesto amacıyla açlık grevine başlamıştı.

Şii çoğunluğun, Sünni monarşiye karşı Şubat ve Mart aylarında yaptığı gösterilerde 35 kişinin öldüğü açıklanmış, protestolar zor kullanılarak bastırılmıştı.

Uluslararası Af Örgütü Havaca ve arkadaşlarına verilen cezanın baskı altındayken, zorla alınan itiraflara dayandığını, Havaca'nın kitlesel gösteriler sırasında şiddeti desteklediğini gösteren kanıt bulunamadığını söylüyor.

Havaca'nın hapiste yoğun işkence gördüğü söyleniyor.

Ülkenin en büyük muhalefet hareketi olab Şii el Vefak grubu, kızı Zeyneb el Havaca'nın da dün babasının tutulduğu hastanenin önünde gösteri yaparken tutuklandığını söylüyor.

Zeyneb el Havaca, bir kamu görevlisine saldırmakla suçlanıyor.