BIST 9.968
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.425,38
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Anız yangınlarına başkandan uyarı

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, anız yangınlarına karşı vatandaşları uyardı.

Abone ol

Anızların yakılmamasını isteyen Başkan Ayanoğlu, basit gibi görünen anız yangınlarının birçok felakete davetiye çıkarabileceğini söyledi.

Ayanoğlu, "İtfaiye ekiplerimiz vatandaşlar tarafından çıkarılan anız yangınlarına yetişmekte zorlanıyor. Son bir ay içinde 142 yangına müdahale ettik. Basit gibi görünen anız yangınları daha büyük yangınlara davetiye çıkarabilir. Vatandaşlarımızı, anız yakmamaları konusunda uyarıyorum" dedi.

Anız yakmanın çevre katliamı olduğunu ifade eden Başkan Ayanoğlu, ailelerin çocuklarını yangınlara karşı bilinçlendirmelerini isteyerek, "Anız yakımı çevre felaketine neden oluyor. Atmosfere salınan duman havayı kirletirken, toprakta yaşayan milyarlarca canlı da yok edilmektedir. Yangınlar çevreyi, yaban hayatı ve çevrede yaşayan insanları tehdit etmektedir" şeklinde konuştu.

Bu arada Mardin Belediyesi İtfaiye ekipleri, sıcakların artmasıyla birlikte 142 yangına müdahale etti. İtfaiye ekipleri 58 ot, 65 freze ve 19 saman yangını olmak üzere toplam 142 yangını söndürdü. Yangınlarda can kaybı yaşanmazken, itfaiyenin zamanında müdahalesiyle herhangi bir maddi hasar da meydana gelmedi.