BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN

Angeline Jolie'ye ikinci kez kanser şoku

Ünlü yıldız Angeline Jolie'nin, kansere yakalanma riskini azaltmak çifte mastektomi ameliyatı olmasından iki hafta sonra Amerikalı oyuncunun teyzesi meme kanserinden öldü.

Abone ol

Jolie'nin teyzesi Debbie Martin'in Econdido'daki Palomar Tıp Merkezi'nde 61 yaşında öldüğü açıklandı.

Martin, Jolie'nin 2007'de 56 yaşındayken yine meme kanserinden ölen annesi Marcheline Bertrand'ın kızkardeşi.

Debbie Martin'in eşi Ron Martin iki kızkardeşinde mutasyona uğramış BRCA1 genine sahip olduğunu ve bu gen bozukluğunun Jolie'de de bulunduğunu söyledi.

Martin ayrıca çifte mastektomi yaptıran Angelina Jolie'ye destek verdi ve "Biz de bilseydik, Angelina'nın yaptığının aynısını yapardık" dedi.

'MEME KANSERİNE YAKALANMA RİSKİM YÜZDE 87'

Altı çocuk annesi 37 yaşındaki oyuncu, New York Times gazetesi için kaleme aldığı yazıda neden mastektomi ameliyatı olduğunu anlatmıştı.

Jolie, "Doktorlar meme kanserine yakalanma riskimin yüzde 87, yumurtalık kanserine yakalanma riskimin de yüzde 50 olduğunu söylüyor. Riski azaltmak için proaktif olmaya karar verdim" demişti.

'Tıbbi tercihim'Angelina Jolie, ameliyatların Şubat'ta başladığını ve Nisan sonunda tamamlandığını söylemişti. .

Jolie "Tıbbi Tercihim" başlıklı makalede, Annesinin yaklaşık 10 yıl boyunca kanserle savaştığını ve 56 yaşında öldüğünü belirtti.

Çocuklarının da aynı hastalık yüzünden annesiz kalmasını istemediğini belirten Jolie, "Bozuk bir gen (BRCA1) taşıyorum ve bu benim meme kanseri, yumurtalık kanseri olma ihtimalimi ciddi oranda artırıyor" dedi.

Angelina Jolie, 9 hafta süren ve çifte mastektomi gerektiren ameliyatların ardından meme kanserine yakalanma riskinin yüzde 5'e düştüğünü söylemişti.

Jolie, bu süre içinde eşi Brad Pitt'ten büyük destek gördüğünü vurgulamıştı.

BRCA1 geni herkeste bulunuyor ama mutasyon binde bir vakada görülüyor. Bu mutasyona uğramış gene sahip olanların meme kanseri olma riski yüzde 50 ila 80 düzeyinde.