BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.420,27
HABER /  DÜNYA

Barış ve Demokrasi Konferansı nda Kürtçe türkü

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, hafta sonu Ankara’da yapılan "Demokrasi ve Barış Konferans"ında Kürtçe türkü söyledi. <br/>Geçen hafta ...

Abone ol

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, hafta sonu Ankara’da yapılan "Demokrasi ve Barış Konferans"ında Kürtçe türkü söyledi.
Geçen hafta Ankara Sürmeli Oteli’nde yapılan çözüm sürecinin ele alındığı ve BDP’li milletvekilleri ile edebiyat, sanat ve siyaset camiasının ünlü isimlerinin katıldığı "Barış ve Demokrasi Konferansı"na BDP Batman Milletvekili Ayla Akat’ın söylediği Kürtçe türkü damgasını vurdu. Konferansın ardından nihai sonuç bildirisi okunmadan önce salonda bulunan katılımcılar, hep bir ağızdan Akat’ın türkü söylemesini istedi. Akat partililerin isteğine, "Bu kadar kameranın karşısında nasıl türkü söyleyeceğim. Gerçekten utanıyorum" karşılığını verdi. Daha sonra BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in kendisine eşlik etmesini isteyen Akat, "Gülfiroş" yani "Gül satıcısı" adlı türküyü söyleyince salonda bulunanlar da coştu.
Akat, aslında hayalinin türkü söylemek olduğunu ve hep sanatla ilgilenmek istediğini ifade ederek, "Ben müziği gerçekten çok seviyorum. Hep de istemişimdir müzikle ilgilenmeyi. Ancak hayat insanı başka bir yere taşıyor. Gözaltında işkenceler olmasaydı belki müziğe devam ederdim" dedi.
Akat’ın ardından Sebahat Tuncel ise, "Ben bu kadar güzel bir sesten sonra türkü söyleyemem" diyerek, cezaevinde iken söylediği "Gündoğdu" türküsünü seslendirdi.
(İHA)