BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Angelina Jolie'ye Bosna'dan izin yok!

Bosna Hersek Kültür Bakanlığı, savaşta Boşnak kızla Sırp gencin aşkını anlatan bir film çeken Angelina Jolie'nin iznini iptal etti.

Abone ol

Oscar ödüllü ABD'li oyuncu Angelina Jolie'ye, Bosna Hersek'ten kötü haber. Ünlü yıldıza, senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı, Bosna'daki savaş yıllarında geçen aşk hikâyesini konu alan filmin çekimi için Bosna-Hersek'ten verilen izin iptal edildi.


Sabah gazetesinin haberine göre, Jolie, 1992-1995 yıllarındaki savaşta toplama kampına düşen Boşnak kızla onu kurtarmaya çalışan bir Sırp genci arasında geçen aşk öyküsünün anlatıldığı filmin çekimine geçen ay başlamıştı. Macaristan'daki çekimlerin ardından kasımda Saraybosna ve Zenica kentlerinde devam edilmesi planlanan filmin Bosna-Hersek'teki çekimlerinin izni, Federasyon Başbakan Yardımcısı ve Federasyon Kültür Bakanı Gavrilo Grahovats tarafından iptal edildi.


YİNE BAŞVURABİLİR

Savaş sırasında tecavüze uğramış Boşnak, Hırvat ve Sırp bin 800 kadının üye olduğu Tecavüze Uğramış Savaş Mağduru Kadınlar Derneği başkanlığını yürüten Bakira Haseçiç, kamuoyunda bir süredir senaryosuyla ilgili çeşitli söylentiler bulunan filmin içeriğini öğrenmek için Federasyon Kültür Bakanlığı'na müracaatta bulundu.

Yapılan incelemede filmin senaryosuyla ilgili detaylı bilgi bulunamadı ve bazı evrakın eksik olduğu tespit edildi. Bunun üzerine bakanlık, filmin Bosna-Hersek'in Saraybosna ve Zenica kentlerinde kasım ayında yapılması planlanan çekim izinlerini iptal etti. Bakanlık, yaptığı açıklamada, film ekibinin, gerekli belge ve senaryoyu kendilerine teslim ederek, yeniden çekim izni için müracaat edebileceklerini kaydetti.