BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa'ya 1 milyon liralık sel yardımı

Devlet Bakanı Çelik, yaşanan sel felaketinin ardından Bursa'ya ilk etapta 1 milyon lira gönderildiğini söyledi.

Abone ol

Devlet Bakanı Faruk Çelik, sel felaketiyle ilgili Başbakanlıktan Bursa'ya ilk etapta 1 milyon lira gönderildiğini bildirdi.

Çelik, Panayır Mahallesi'ndeki Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyareti öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, sel olayının yaşandığı bölgelerde hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Çelik, ''Sel felaketiyle ilgili Başbakanlıktan Bursa'ya ilk etapta 1 milyon lira gönderildi. Yapılan hasar tespit çalışmalarının ardından ihtiyaca göre bu miktar artırılabilecek. İlgili kurumlar, sel olayının yaşandığı bölgelerde hasar tespit çalışmalarını sürüdürüyor'' diye konuştu.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, ''Dere yatağında olan yerlerin kamulaştırılmasıyla ilgili bir karar alındı. Orada vatandaşlarımız özellikle tehlike arz eden yerlerde oturtulmayacaklar'' dedi.

Bakan Çelik, Bursa'da referandumda güzel bir netice aldıklarını ifade ederek, şimdi de fırsat buldukça, parti teşkilatı ve belediyelerle ''Nerede ne eksik var? Kimin ne ihtiyacı var? Nerede ne talep var?'' diye sorunları yerinde değerlendirmeye çalıştıklarını söyledi.

Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği'nin de bu çerçevede sorunlarını dinleyip, taleplerini alacaklarını dile getiren Çelik, ''Bugün sel felaketi nedeniyle incelemelerde bulunduk, toplantılar yaptık. Buraya ziyaretimizin özel bir nedeni yok. Rutin ziyaretlerden birisi. Toplumun bütün kesimleriyle bir araya gelerek vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyoruz'' diye konuştu.

Çelik, sel felaketiyle ilgili Bursa Valiliğinde basına kapalı gerçekleştirilen toplantının hatırlatılması üzerine, şu bilgileri verdi:

''Toplantı çok verimli geçti. Bütün ilçe kaymakamlarımız, daire müdürlerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin katılımıyla bir toplantı yaptık. Toplantıda özellikle dere yataklarıyla ilgili, dere yatağında olan yerlerin kamulaştırılmasıyla ilgili bir karar alındı. Orada vatandaşlarımız özellikle tehlike arz eden yerlerde oturtulmayacaklar. Valilik o tespiti yapıyor. Belediye bunları tebliğ edecek ve ardından hızla orada kamulaştırma yapacak. Vatandaşlarımızın şu anda sel felaketinden dolayı karşı karşıya kaldıkları sıkıntılı durumun, maddi sıkıntılarının giderilmesiyle ilgili Başbakanlıktan 1 milyon liralık acil bir ödenek geldi. Bunun yanında vatandaşımızın tekstille ilgili çekyat, halı, perde ve badana gibi ihtiyaçlarını sağlamaya çalışacağız. Aynı zamanda Kızılay da bölgeye ulaştı.

Belediyenin tüm ekipleri de kanalları açma ve çevreyi temizleme ile muhtemel yağışa karşı da yeni önlemler alacak şekilde konuşlandırılmış durumdalar.''

Çelik, ''Ne kadar ev ve iş yerini su bastığına ilişkin bilgi var mı?'' şeklindeki soruyu ise şöyle yanıtladı:

''Şu anda hasar tespit çalışmaları sürüyor. İhtiyaç ne ise maddi destek anlamından Ankara'dan Bursa'ya sağlamaya çalışacağız. İlgili kurumlar koordineli bir şekilde hasar tespitiyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi konusunda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz.''