BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Bağış CHP'yi fena Ti'ye aldı

Bakan Bağış'tan CHP'ye Kılıçdaroğlu önerisi! Bağış, partiye genel başkanlarına sahip çıkmasını istedi.

Abone ol

CHP'deki resepsiyon tartışması Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın diline düştü. CHP'ye üzüldüğünü, partinin Kılıçdaroğlu'na sahip çıkması gerektiğini söyleyen Bağış, anayasa değişikliği referandumunda sandıktan çıkan 'evet'lerin kendilerine yurt dışında büyük güç verdiğini ifade etti.

Sarıyer Halk Eğitim Merkezinde düzenlen AK Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı Danışma Kurulu Toplantısında konuşan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti ailesinin seçimlerin ardından gururla, ama şımarmadan bir araya geldiğini söyledi.

Bağış, milletin kendisine hizmet edenlere ve ''yeter, söz milletindir'' diyenlere son yapılan oylamada sahip çıktığını vurgulayarak, ''Bu oylar sadece AK Parti'ye verilmiş oylar değil, aynı zamanda Türkiye'nin önünü açmaya verilmiş oylardır. Bu oylar, 'bizim çocuklarımız fikirlerini özgürce söyleyebilsin, darbe olmasın, AB standartlarında bir ülke olalım' demek için verilmiştir.'' diye konuştu.

''VALLAHİ CHP'NİN DURUMUNA ÜZÜLÜYORUM''

Muhalefete de seslenen Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Genel Başkanınıza sahip çıkın, adamı ortada bırakmayın. Parti kurmayları, yetkilileri olur, onlar çıkar konuşur, ama son sözü parti lideri söyler. Ama CHP'de tam tersi oluyor. Genel Başkanın sözleri dışında bir karar alınıyor. Genel Başkanın sözlerinin aksine CHP'den bir açıklama yapılarak, köşkteki toplantıya katılamayacakları belirtildi. Genel Başkanınızı ne duruma düşürüyorsunuz farkında mısınız? Vallahi CHP'nin durumuna üzülüyorum. CHP, ikna odalarını çok iyi bilir, onların da ikna odalarına ihtiyacı var sanırım, ortak bir söylem geliştirebilmeleri için.''
''ÇAKMA GANDİ DİYORLARDI, BELKİ HİNDİSTAN'DA KAYDI VARDIR''

Kılıçdaroğlu'nun referandumda oy kullanamadığını hatırlatan Bağış, ''Sayın Kılıçdaroğlu 'her oy önemlidir' dedi, kendisi oy kullanamadı, 'Çakma Gandi' diyorlardı, belki Hindistan'da kaydı vardır'' dedi.

Bağış, AK Parti olarak önlerinde çok çalışmaları gerek bir 7 ay olduğunu, bu süreyi çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirterek, partililerden Sarıyer'de çalınmadık kapı bırakmamalarını istedi.