BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

ANFAŞ’ta sergi coşkusu

Türkiye’nin en büyük yaygın eğitim kurumlarından biri olan Antalya Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (ASMEK) yılsonu sergisi ve etkinlikleri tüm coşkusu ile devam ediyor.

Abone ol

Her gün 19.00’a kadar açık olan sergide, el emeği ürünler kadar, farklı workshop çalışmaları, dans gösterileri de büyük ilgi çekiyor.

Antalya Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (ASMEK) ve Atatürk Kültür Bilgi Eğitim Merkezleri’nde (AKBEM) eğitim alan öğrencilerin hazırladığı ürünlerin, özel tasarımların yer aldığı sergi ANFAŞ’ta ziyaretçileri bekliyor. Yılsonu sergisinde şehir merkezi ve ilçelerdeki 19 ayrı kurs merkezinde eğitim alan kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünleri sergileniyor.

14 Mayıs Cumartesi gününe kadar açık kalacak sergide AKBEM çocukları ve ASMEK kursiyerleri, bağlama, bale, gitar, halk oyunları, keman, modern dans ve tiyatro gösterileri ile büyük coşku yaşanıyor. Cilt bakımından canlı çiçek tanzimine kadar çeşitli branşlarda gerçekleştirilen workshop çalışmaları renkli görüntüler oluşturuyor. 

BİRBİRİNDEN FARKLI ETKİNLİKLER

ANFAŞ’ta sergi kapılarını açmasıyla her gün birbirinden farklı etkinliklere sahne oluyor. Saat 13.00’te AKBEM çocuklarının tiyatro gösterisiyle başlayan etkinlikler halk oyunları, bağlama dinletisi ve modern dans ile devam ediyor. Birbirinden güzel gösteriler izleyenleri büyülüyor.

WORKSHOP ÇALIŞMALARI DA VAR

Belirli saatlerde gerçekleşen workshop çalışmalarında ASMEK kursiyerleri bir yıl boyunca öğrendiklerini ziyaretçiler ile paylaşılıyor. Kimisi cilt bakımı yaptırırken kimisi saçına farklı örgü teknikleri uygulatıyor. Son zamanların dünyada ve Türkiye’de popüler olan canlı çiçek tanzimi ise ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Hurdadan alınan koltukların, kursiyerler elinde modern bir mobilya takımına dönüşmesi ise görenleri hayrete düşürdü.

MİNİKLER UNUTULMADI

Sergide çocuklar içinde gün boyunca farklı etkinlikler ve workshop çalışmaları gerçekleştiriliyor. Minik ellerin tasarladığı bez bebekler, kendi dünyalarını yansıttıkları resim sergisi ve Hobit Evi ilgi odağı oluyor.